Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 10:34 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Enerji Bakanlığı
Elektrik
Hava Durumu
İDO
Malezya
Prof Mesut Parlak
İsrail
Mucit Türkler
Çorum
Mahkeme Koridorlarından
Add to Google
01 Ocak 2008 Salı 14:26 Toplum

Kundakçı ÖSS birincisi çıktı

Yakalananlardan biri geçtiğimiz yıllarda ÖSS'de Diyarbakır birincisi olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi çıktı.

İstanbul'da, araç yakma olaylarına karışan aralarında PKK'nın üniversiteleri de kapsayan gençlik yapılanması Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi'ne üye 15 öğrencinin bulunduğu 28 kişi telsiz frekansları deşifre edilerek yakalandı. Yakalananlardan biri geçtiğimiz yıllarda ÖSS'de Diyarbakır birincisi olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi çıktı.

Aralık ayı başında şahsî husumetlerden kaynaklanan kundaklama olaylarının ses getirmesi üzerine terör örgütünün, üniversiteli yandaşlarına araç yakma olaylarına başlama talimatı verdiği belirlendi. Eylemcileri kamera görüntülerinden tespit eden polis ekipleri, molotoflu saldırıların faillerinin telsizle haberleştiklerini, polis takibinden kurtulmak için cep telefonu kullanmadıklarını belirledi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, olayların çözümünde MOBESE ve işyeri kameraları ile yeni takip sistemi ile desteklenen helikopterin büyük rolü olduğunu belirterek, "İstanbul halkı, işyeri olanlar, evlerinin ve sokaklarının güvenliğini isteyenler lütfen bize yardımcı olsunlar ve mutlaka işyerlerine kamera takmaya devam etsinler." dedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise ülke genelinde çoğunluğu PKK ile bağlantılı 72 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 35'inin ise tutuklandığını açıkladı.

İstanbul'da 8 Aralık gecesi başlayan araç kundaklama olayları tırmanışa geçince İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT) ekipleri koordineli çalışma başlattı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın talimatıyla olayların yaşandığı ilçelerdeki polislerin izinleri kaldırıldı. Yaya devriyelerin sayısı arttırıldı. MOBESE kameralarının yanı sıra işyeri kameralarından elde edilen yüzlerce görüntü tarandı. 20 görüntüdeki kundakçılar belirlendi. 8-18 Aralık tarihleri arasındaki araç yakma olaylarının aralarında şahsi husumet bulunan kişiler tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Kundaklama olaylarının ses getirmesiyle olayları üstlenen PKK, kundaklama olaylarına devam edilmesi çağrısı yaptı. Terör örgütü gençlik yapılanması olan Yurtsever Gençlik Hareketi'ne eylem için çağrıda bulundu. 19 Aralık'tan itibaren molotoflama eylemleri başladı. Eylemcileri kamera görüntülerinden tespit eden polis ekipleri, molotofçuların telsizle haberleştiklerini, polis takibinden kurtulmak için cep telefonu kullanmadıklarını belirledi. Kullandıkları telsizlerin frekansları belirlenerek takip başladı. Bahçelievler, Büyükçekmece, Eminönü, Fatih, Kağıthane, Küçükçekmece ve Sultanbeyli'de seri operasyonlar gerçekleşti. MOBESE'ye bağlı kamera takip sistemi yerleştirilerek, gece seyir özelliği kazandırılan helikopterin de katıldığı operasyonlarda 28 kişi suçüstü yakalandı. Zanlılardan 15'inin İstanbul Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğrenci oldukları belirlendi. Gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı, 1'i mahkemece serbest bırakıldı. Sorguları tamamlanan aralarında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi 1 kız öğrenci ile birlikte 2 kız öğrencinin de bulunduğu 17 kişi İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. Kundakçı öğrencilerden biri ifadesinde, "Sınır ötesi harekât ve DTP milletvekillerine yönelik baskılar nedeniyle örgüt yönetiminin baskısıyla eylem yaptık." dedi. Aynı görüntüleri seyredince öğrenci pişman olduğunu söyledi.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, örgütün üniversite öğrencilerini 1997 yılında eylem için kullanmaya başladığını belirterek, "1997'de yüzlerce öğrenci okullardan alınarak Yunanistan'da bulunan 3 kampta eğitildi. Eğitimlerinin ardından şehirler ve kırsal alanlara gönderildi. DTP mitinginin iptal edilmesiyle molotoflama eylemlerine karışan molotof timlerinin yakalanması nedeniyle üniversite yapılanmasına örgüt yönetimi talimat verdi." dedi.

MOBESE ve işyeri kameralarından yararlandık

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kundakçıları yakalamak için polisin 24 saat aralıksız çalıştığını söyledi. Araç yakılan bölgelerde polisin 'pusu attığını' kaydeden Cerrah, "Helikopterimize yeni sistemleri yüklemek suretiyle, geceleyin de helikopter faaliyetlerine önem vererek failleri yakalamaya çalıştık. Faillerin yakalanmasında MOBESE sisteminin yanında vatandaşlarımızın işyerlerine, ikametlerine veya belli bölgelerdeki siteler ve sokaklara kurdukları kameralardan yararlandık." dedi.

ÖSS Diyarbakır birincisi, molotof atmaktan tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın Demokratik Türkiye Partisi'nin (DTP) İstanbul'da iptal edilen mitinginin ardından molotoflama eylemi talimatı verdiği belirtiliyor. Eylemlere karışan, aralarında geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır ÖSS birincisi olarak Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin de bulunduğu molotofçuların tutuklanmasından sonra örgüt yönetiminin gençlik yapılanması olan Yurtsever Gençlik Hareketi'ne kundaklama eylemleri için çağrıda bulunduğu, yapılan istihbari çalışma sonucu ortaya çıkarıldı. Gençlik Hareketi de 19 Aralık'tan itibaren eylemlere başladı.

Haber: Zaman gazetesi

İlgili Başlıklar:
Kundaklama Olayları (53 haber)
PKK Terörü (503 haber)
Diyarbakır (177 haber)
ÖSS (99 haber)






İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy Vapur İskelesi'nin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi.

İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) dün koruma krizi yaşandı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak kendisini ziyarete gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ve İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai'nin

ÇORUM’da 3 kızı taciz edip porno izlettirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ensar Vakfı Şube Başkanı Zekai İ. hâkim karşısına çıktı.

ABD’den solüsyon içinde 10 günde getirilen damar 2.5 saatlik operasyonla hastanın kasığıyla dizi arasında bölüme yerleştirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam