Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 08:30 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
DSP
Mustafa Sarıgül
Cem Yılmaz
DTP
Linç Girişimleri
Hindistan
El Kaide
Add to Google
02 Ocak 2008 Çarşamba 07:30 Toplum

PKK'nın katlettiği kişiler için Diyarbakır'a ANIT dikildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı köyünde terör örgütü PKK'nın 1995 yılında gerçekleştirdiği iki ayrı saldırıda hayatını kaybeden 27 vatandaş için anıt yapıldı.

Hamzalı köyünde düzenlenen anma töreninde konuşan Kulp İlçe Tabur Komutanı Hava Piyade Savunma Yarbay Erkan Olgay, dağda bir tek terörist kalmayıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. Olgay, "Bugün size sözde siyasi oluşum gibi göstermeye çalışanlar da bu katliamın vebalini omuzlarına almışlardır. Tarih göstermiştir ki, masum insanları öldürenler döktüğü kan gölünde boğulurlar. Yatacak toprakları yoktur" dedi.

Şehit köylüler için okunan duaların ardından söz alan Yarbay Erkan Olgay, terör örgütü ve yandaşlarına sert mesajlar verdi. Masum insanları katledip zulüm yapanların insan olamayacağını belirten Olgay, "Kendini sözde uygarlığın kalesi, sözde çağdaşlığın bekçisi, sözde insan hakları savunucusu, sözde halkın iyiliğini isteyen olarak adlandırıp da en doğal insan hakkı olan yaşama hakkını hiçe sayıp böylesine katliamı yapanlara kucak açanlar, destek verenler ve bunun adına düşünce özgürlüğü diyerek fikren savunanlar gelin görün bu katliamı; çünkü sizler de onlar kadar bu katliamdan sorumlusunuz. Siz de onlar kadar katilsiniz. Ellerinize bulaşan masum kanını yıkayarak çıkartabilirsiniz. Ama vicdanınıza hesap veremezsiniz. Sizde o vicdan varsa tabi. Siz değil misiniz; Kandırarak götürdüğünüz gencecik kızları zevk kölesi yapan ve bunları kitaplarınızda yazıp anlatan ve sırf bu yüzden açık açık söylemeyip isimlerinizi değiştiren? Ya hamile diye öldürdüğünüz, ya AIDS diye Kandil Dağı'nda yaktığınız bu kızlar için ne diyeceksiniz. Siz 7 aylık bebelere bile acımadınız" diye konuştu. Yarbay Olgay şöyle devam etti:

"Katiller, kudurmuş, kana susamış vatan hainleri, millet düşmanı, sünnetsiz, imansız, gavurla birlik olmuş caniler, size ve size destek veren yardım ve yataklık eden gafillere sesleniyorum. Terör örgütünün hiçbir zaman başarılı olamayacağı gerçeğini artık görün. Çünkü daha önce ısrarla komutanlarımız tarafından defalarca dile getirildiği gibi, dağdaki terörist etkisiz hale gelinceye kadar terörle mücadeleye aynı azim ve kararlılıkla devem edilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Teröre bir 20 yıl ve 40 bin can daha vermeye tahammülümüz yok ama gerekirse yine veririz ve bizden duyacağınız dün olduğu gibi bugün de tek söz vardır;'vatan sağolsun' ".

Komutanın terör örgütü ile ilgili mesajları, köylüler tarafından büyük alkış aldı. Kulp Kaymakamı Servet Güngör ise 1 Ocak ve 16 Mart 1995 yılında 27 şehit verdiklerini belirterek, "13 yıl önce masum vatandaşlarımız hain terör saldırısı sonucu yaşamlarını yitirdi. Bu katliamı yapanları şiddetle bir kez daha kınıyoruz" dedi.

27 vatandaşın 13 yıl önce PKK terör örgütü tarafından katledildiği Kulp ilçesine bağlı Hamzalı köyündeki anma törenlerinde çocuklar, ellerine aldıkları Türk bayrakları ve afişler ile terörü bir kez daha lanetlerken, şehit olan 27 kişinin anısına terör örgütünün masum halka karşı yaptığı katliamı simgeleyen Türkiye'nin ilk sivil anıt heykeli açıldı. Tören sonrası Kulp Kaymakamı Servet Güngör ve Tabur Komutanı Yarbay Erkan Olgay, çocuklara oyuncaklar dağıttıktan sonra onarımı biten Hamzalı Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldılar. Öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Güngör, çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Oyuncaklarını alan köylü çocukların askerlerle futbol oynamaları dikkat çekti.

İlgili Başlıklar:
Diyarbakır (178 haber)
PKK Terörü (505 haber)
Anma - Kutlama Haberleri (54 haber)

Kaynak: İHA





Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işın Çelebi ile sanatçı Aydan Şener’i karşı karşıya getiren anlaşmazlık, otopark tartışması nedeniyle yaşandı.

DTP'nin mitingine elinde bir bayrakla daldı, ve...

İSTEYEN HERKES MAHMUTPAŞA'DAN BU KIYAFETLERİ 50 YTL'YE ALABİLİYOR: COP DAHİL...

Şoför başından ağır yaralanınca, kontrolden çıkan kamyon bariyere çarparak yan yattı.

Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam