|
|
02 Ocak 2008 Çarşamba 16:57
|
Toplum
|
Taksim, İranlı tacizciye DAR EDİLDİ
Arabalarıyla Taksim'den geçenler İranlı tacizciye bağırarak tepki gösterdi.
Yılbaşı gecesi Taksim Meydanı'nda turistleri taciz ederken görüntülenen İranlı Mokhtar Ahbari A. (40), ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Soluğu Taksim'de alan tacizci İranlı'ya kadınlar tepki gösterdi.
Şikayetçi bulunmadığı için serbest bırakılan ve sınırdışı edilmediği öğrenilen Mokhtar Ahbari A., taciz skandalının ardından elini kolunu sallaya sallaya Taksim'de dolaştı. Meydanda simit alarak dolaşan Mokhtar Ahbari A.'yı karşılarında gören kadınlar tedirginlik yaşadı. Genç bir kız, "Utan mıyor musun?" diyerek İranlı tacizciye tepki gösterdi. Sinirlerine hakim olamayan genç kız, "Turist İstiklal Caddesi'nde geziyor, siz Türk milletinin yüzünü kara çıkarmaya çalışıyorsunuz" diye bağırdı. Taciz görüntülerinin ekrana yansımasına rağmen kendini savunan Mokhtar Ahbari A., suçsuz olduğunu öne sürdü.
Arabalarıyla Taksim'den geçenler de İranlı tacizciye bağırarak tepki gösterdi. Yoldan geçen vatandaşların İranlı Mokhtar Ahbari A.'nın çevresinde toplanması üzerine Taksim'de haraketli bir tartışma yaşandı. Israrla suçsuz olduğunu öne süren İranlı tacizciye vatandaşlar yoğun tepki gösterdi.
Vatandaşların yoğun tepkisiyle karşılaşan İranlı tacizci, tacize maruz kalan bayan turisti korumaya çalıştığını öne sürdü. Mokhtar Ahbari A., "Beni kötü göstermeye çalıştılar. Başıma ilk defa böyle bir şey geldi. Ben de Müslümanım. Ben arada kalan kadını kurtarmaya çalıştım. Ben yardımcı olmaya çalıştım. Orada o kadar insan vardı. Neden sadece beni görüyorlar. Kötü bir niyetim yoktu. Ben yardımcı oldum. Arkadaşça birbirimizi öptük. Muhabbet ettik. Sonrasında bir grup geldi. Grubun arasında kalınca kadını kurtarmaya çalıştım" dedi.
Bomba yüklü araç ihbarı asılsız çıktı. Aranan otomobilin sahibinin 17 Ağustos'ta Tokat'ta yakalandığı ve herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığı anlaşıldı.
Çünkü: Az maaş, boş mezar: İŞTE TÜRKİYE'NİN DEVLET POLİTIKASI... İstanbul Büyükşehir Belediyesi ÇALIŞIYOR: Olimpiyat şampiyonlarına hediye mezar!...
Malatya'daki yayınevinde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada flaş gelişme
Tuzla tersanelerinde bir işçi AĞIR yaralandı.
Numaralı kask uygulaması, yarından itibaren 4 ilde başlayacak. Uygulama başarılı olursa ülke genelinde 16 bin 500 polis bu kaskları kullanacak.
Adapazarı'nda ağabeyine kızan şahıs, sokak ortasında kendini karnından bıçakladı.
|