|
|
07 Ocak 2008 Pazartesi 04:49
|
Toplum
|
SABAHAT TUNCEL'İN ZİYARETİ SIRASINDA... DTP'liler polisi taşladı
DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in Aydın'ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar beldesindeki parti teştilatını ziyaretinin ardından bir grup partili polisi taşladı.
Önceki gün partililere seslenen Tuncel, Kürt meselesinde, siyasal çözümden yana olduklarını belirterek, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.
Yaklaşık bir saatlik ziyaretin ardından beldeden ayrılan Tuncel'i yaklaşık 500 partili uğurladı.
DTP'li grup, daha sonra çevrede önlem alan Çevik Kuvvet polisini taşladı, park halindeki iki otomobil ile bir kamyonetin camı kırıldı.
Polis, bunun üzerine grubu dağıtmak için biber gazı sıktı. DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Dağ, polis çemberine alınan grubu ikna ederek dağılmalarını sağladı.
Tuncel partisinin Aydın il merkezini ziyaretinde de TSK'nın yaptığı operasyonların çözüm olmadığını, şiddet kültürünün günlük yaşamımıza indirgendiğini, insanların artık kendilerini güvende hissetmediklerini belirtti.
Tuncel "İstanbul, Diyarbakır, Aydın fark etmiyor. İnsanlar, neresi olursa olsun, daha güvenli bir toplumda yaşamak istiyorlar. Bunu da sağlamak siyasilerin sorumluluğudur" diye konuştu. Tuncel Diyarbakır'daki bombalı saldırının da çözümsüzlük politikalarının bir sonucu olduğunu iddia etti.
BİR DOĞALGAZ PATLAMASI DAHA
Şoför başından ağır yaralanınca, kontrolden çıkan kamyon bariyere çarparak yan yattı.
Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.
EY VATANDAŞ; Kriz de varken, sahte para veya PERU parası kabul etmeyin...
Antalya'da 9 ay önce kaybolan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı.
Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.
|