Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 09:18 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Çalışan Dünyası
DSP
Mustafa Sarıgül
Polis Emniyet Haberleri
Cem Yılmaz
Add to Google
25 Ocak 2008 Cuma 09:40 Toplum

BAKALIM KABUL EDECEK Mİ? Üniversitelerarası Kurul, YÖK üyeliği için Prof. Şengör'ü aday olarak belirledi

GENELKURMAY'A EN YAKIN AKADEMİK İSİMLERDEN BİRİ: Şengör, YÖK Başkanı Özcan için, "Asistan dahi yapılmasında tereddüt edeceğim biri" demişti

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), Prof. Dr. Ethem Tolga'dan boşalan YÖK üyeliği için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ü aday olarak belirledi.

Deprem konusunda referans kabul edilen isimlerden biri olan Şengör, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olmasının ardından, "Kendi alanında asistan dahi yapılmasında tereddüt edeceğim bir insanı YÖK'ün başına getirdiler" demişti.

ÜAK, dün Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın başkanlığında Ankara Üniversitesi Morfoloji Binası'nda toplandı.
Akaydın, ÜAK'nın son toplantısında, YÖK üyesi adayı olarak belirlenen Prof. Dr. Necmi Yüzbaşıoğlu'nun isminin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmadığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Gül'ün üyeliği onaylamadığına ilişkin olarak YÖK aracılığıyla ÜAK'a herhangi bir yazılı belge ulaşmadı. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı'ndan yazılı belge gelmesi gerekir. Yasal olarak, onaylama süresine ilişkin kesin bir kayıt yok. Seçimin üzerinden bir ay geçti, ama yasa Cumhurbaşkanı'nın ne kadar sürede onaylayacağını belirlememiş."

Toplantıda, Galatasaray Üniversitesi rektörlüğüne atanan Tolga'dan boşalan üyelik için seçim yapıldı.

115 üniversitenin rektörü ve her üniversiteden birer kişinin katılımıyla oluşan ÜAK'ta seçim için 16 aday yarıştı.

200'ü aşkın ÜAK üyesinin katıldığı oylamada Şengör, 83 oyla YÖK üyesi adayı olarak belirlendi. Şengör'ün YÖK üyeliği, Gül'ün onaylaması üzerine kesinleşecek.

Şengör, Özcan için ne demişti?

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Celal Şengör, depremle ilgili çalışmalarıyla tanınıyor.

Prof. Şengör, Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olmasının ardından Vatan gazetesine verdiği bir demeçte şunları söylemişti:

"Kendisinin (Özcan) hiçbir akademik özelliği olduğunu düşünmüyorum. Var; zayıf olması. Benim, kendi alanında asistan dahi yapılmasında tereddüt edeceğim bir insanı YÖK'ün başına getirdiler. Kendisinin sorumluluğu kız öğrencilerin kıyafeti mi, üniversitelerde yapılan bilim mi? Asli görevi dışında yapacağı her çalışmada üniversiteleri karşısında bulacaktır."

İlgili Başlıklar:
Celal Şengör (12 haber)
YÖK (179 haber)
AKP YÖK Çekişmesi (42 haber)






ATAA Başkanı Kılıç, Türkiye’nin lobi başarısızlığını, 'Sahibinden Satılık Amerika ve Türk Lobiciliğinin Sahipsizliği' adlı iki ciltlik kitapla anlattı.

Zaman gazetesi o kargocu için böyle yazıyor: Kargocu kılığındaki bombacı güvenlik kamerasında

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işın Çelebi ile sanatçı Aydan Şener’i karşı karşıya getiren anlaşmazlık, otopark tartışması nedeniyle yaşandı.

DTP'nin mitingine elinde bir bayrakla daldı, ve...

İSTEYEN HERKES MAHMUTPAŞA'DAN BU KIYAFETLERİ 50 YTL'YE ALABİLİYOR: COP DAHİL...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam