Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 09:05 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Çalışan Dünyası
DSP
Mustafa Sarıgül
Polis Emniyet Haberleri
Cem Yılmaz
Add to Google
28 Ocak 2008 Pazartesi 11:47 Toplum

TSK'da ikinci şok ayrılık

Geçtiğimiz hafta TSK'nın başarılı generallerinden Tuğgeneral Celal Çıtak'ın TSK'dan istifa etmesinin ardından Orgeneralliğe terfi etmesi beklenen Korgeneral Metin Yavuz Yalçın TSK'dan emekliliğini istedi.

Daha önceki dönemde Başbakan Erdoğan'ın askeri danışmanlığını da yapan Korgeneral Yalçın 5. Kolordu Komutanlığı görevinde iken Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan törenlerinde bir grup öğrencinin kara çarşaf ve fesle geçtiklerini görünce sinirlenerek ayağa kalkmışt.

TSK'nın başarılı isimleri arasında yer alan Yalçın'ın yeni görev yeri ile ilgili sorunlarının olduğu ve Ağustos'taki şurada terfi edemeyeceğini düşündüğü için 7 ay önceden emekliliğini istediği öğrenildi.

HABERİN AYRINTILARI

Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, sürpriz bir şekilde görevinden ayrılarak, emekliliğini istedi. Korgeneral Yalçın, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçmelerine tepki göstermesiyle gündeme gelmişti.

Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şûra'da orgeneralliğe terfisi için durumu görüşülen, ancak korgeneral rütbesindeki bekleme süresi 1 yıl uzatılan Yalçın, daha önce Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevinde bulundu.

Çarşaflı öğrencilere tepki

Yalçın, şûranın ardından Trakya'daki 5. Kolordu Komutanlığı'ndan, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) bağlı Kocaeli'deki Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı'na atandı. Yalçın'ın atandığı komutanlık, 15. Kolordu'nun lağvedilmesinin ardından oluşturulmuştu.

Yalçın'ın görevinden ayrılmasının ardından yerine Genelkurmay ATASE Başkanı Korgeneral Galip Mendi getirildi. 1967 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Yalçın, görevine devam etmesi halinde 2008 YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfisi için ikinci sıradan durumu görüşülecekti.

Yalçın, 5. Kolordu Komutanlığı sırasında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçtiklerini görünce sinirlenerek ayağa kalkmıştı.

Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü çağırarak, "Müdür, bu okullar sana bağlı, sorumlusu da sizsiniz. Bu çağda kara çarşaf da nereden çıktı? Hiç hoş olmadı. Sanırım sorumlular hakkında gereğini yaparsınız" demişti.

İlgili Başlıklar:
Türk Silahlı Kuvvetleri (485 haber)

Kaynak: İHA




Yorumlar
Ana Tolia - 28.01.2008 18:21
Değerli bir komutandı. Oğlum ve sınıf arkadaşlarını makamında kabul ederek onları yüreklendirmiş ve onurlandırmıştı. Ülkemiz için kayıptır.

Zaman gazetesi o kargocu için böyle yazıyor: Kargocu kılığındaki bombacı güvenlik kamerasında

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işın Çelebi ile sanatçı Aydan Şener’i karşı karşıya getiren anlaşmazlık, otopark tartışması nedeniyle yaşandı.

DTP'nin mitingine elinde bir bayrakla daldı, ve...

İSTEYEN HERKES MAHMUTPAŞA'DAN BU KIYAFETLERİ 50 YTL'YE ALABİLİYOR: COP DAHİL...

Şoför başından ağır yaralanınca, kontrolden çıkan kamyon bariyere çarparak yan yattı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam