Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 09:06 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
Trafik Kavgaları
CNN
Ermeni Soykırımı İddiaları
Çalışan Dünyası
DSP
Mustafa Sarıgül
Polis Emniyet Haberleri
Cem Yılmaz
Add to Google
31 Ocak 2008 Perşembe 13:07 Toplum

Rektör: Türban, özgür ve özerk insanlar yetiştirmeyi engelleyen bir kalıptır

Ege Üniversitesi (EÜ) Senatosu, toplanarak yüksek öğrenim kurumlarında türbanın serbest bırakılması konusundaki gelişmeleri tartıştı.

Senato adına bir açıklama yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, türbanın bir özgürlük göstergesi olmadığını iddia ederek, "Aksine özgür ve özerk insanlar yetiştirmeyi engelleyen bir kalıptır" dedi.

Rektör Bayındır, açıklamasında özetle şunları kaydetti:

"Yüksek öğretim kurumlarında türbanın serbest bırakılması konusundaki gelişmeler, EÜ Senatosu tarafından endişeyle karşılanmaktadır. Bugüne kadar üniversitelerimizde, cumhuriyetin ruhuna uygun kılık kıyafet düzenlemeleri büyük ölçüde yerleşmiştir. İktidar partisinin üniversitelere türbanı sokma politikasına yönelik çabaların hız kazanması, cumhuriyetin kuruluş ilkelerine yürekten bağlı olan EÜ mensuplarında büyük bir rahatsızlık yaratmıştır. Türbanı bir demokrasi sorunu gibi göstermek, eğer bir siyasal strateji değilse, büyük bir haksızlıktır. Bu sorun, türbanı insan hakları ve özgürlük çerçevesinde sunanların gayretleriyle büyütülmüştür. Eğitim kurumları, ayırt edici işaret ve sembollere kapalı kalmak durumundadır. Bu ülkenin yurttaşları olarak, nasıl bir toplum istediğimizi düşünmeliyiz. EÜ Senatosu, tüm ilgilileri ve yetkilileri bir kez daha düşünmeye, kurallarla oynamak yerine sorumlu davranmaya çağırır."

İlgili Başlıklar:
Rektörler (83 haber)
Üniversiteler (315 haber)
Türban Sorunu (386 haber)





Yorumlar
Ali Gökçen - 31.01.2008 13:46
bilim yapmak, kendini ve bilimi geliştirmek yerine evrak müdürlüğü, otorite şovalyeliği yapan hocalar da yobazlığın bir parçasıdır. bilimi inancın, inancı da bilimin önünde bir engel gören her düşünce yobazlıktır. sorunların tamamı bilimsel yalanlara ve inançsal yalanlara kapılanlardan kaynaklanıyor. insanlara kadrolarıyla, ünvanlarıyla, reklamlarıyla itibar etmek yerine, yaşama tarzı ve yaptıklarıyla takdir etmeye başladığımızda herşey düzelecek. ama bunu yapabilmek için de koyun kadar samimi,tilki kadar uyanık olmak gerekiyor, tersi değil. bu yüzden ruhban sınıfı yasak ama var, bu yüzden bilim adamlığını halk tayin eder ama bürokrasiyle ediniliyor.

Zaman gazetesi o kargocu için böyle yazıyor: Kargocu kılığındaki bombacı güvenlik kamerasında

Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Bakanı Işın Çelebi ile sanatçı Aydan Şener’i karşı karşıya getiren anlaşmazlık, otopark tartışması nedeniyle yaşandı.

DTP'nin mitingine elinde bir bayrakla daldı, ve...

İSTEYEN HERKES MAHMUTPAŞA'DAN BU KIYAFETLERİ 50 YTL'YE ALABİLİYOR: COP DAHİL...

Şoför başından ağır yaralanınca, kontrolden çıkan kamyon bariyere çarparak yan yattı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam