türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 08:54 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Şanlıurfa Haberleri
Deprem
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Add to Google

07 Şubat 2008 Perşembe 09:31 Toplum

Fethullah Gülen: Katiyyen kendi insanımıza karşı Sütçü İmam’lığa kalkmamalıyız

Gülen, türban tartışmalarıyla ilgili, Kurtuluş Savaşı’nda kadınların peçesini yırtıp saldıran yabancı askerlere ateş eden Sütçü İmam’ı hatırlatarak, “Katiyyen kendi insanımıza karşı Sütçü İmam’lığa kalkmamalıyız” dedi.

Gülen, herkul.org sitesine şunları söyledi:

TESETTÜR KURAN’IN EMRİ: Tesettürün Kuran’ın emri olduğunda bir şüphe yok. Çenenin altına şöyle mi getireceksin böyle mi, bir gözünü mü açık bırakacaksın, iki gözünü mü... Bu tür küçük farklılıklar var.

BAYKAL’A CİNLER GÜLER: Sen bu mevzuyla alakalı Kuran’ın muhtevasını bilmiyorsan... Peygamber telakkisi nedir bilmiyorsan... Yine de o meselede söz söylersen, sana cin de güler, şeytan da. A be birader, sen makamınla müdhike olmak için o mertebelere gelmedin ki.

YİĞİTÇE CEHENNEME GİDERLER: Yok İran’dan gelmişmiş!.. Yahu senin anan, nenen, nenenin nenesi... Şöyle yiğitçe çıkıp deseler ki, “Bu Kuran’ın emri bile olsa, Peygamber bile uygulasa, ben inançsız olduğumdan dolayı kabul etmiyorum!” Yiğitçe cehenneme mi giderler Allah’ın affına mı mazhar olurlar bilemeyiz.

KİMSE KİMSENİN SAÇINI YOLMADI: Endişe duyduğum bir husus var. Gelecekte bazılarının planlamak istedikleri provokasyonlar var herhalde. Yani şimdi bazıları başlarını örtüp üniversiteye girince, başları açık olanlarla yaka paça olacaklarmış gibi bahsediyorlar. Yahu bizim insanımızın aklı başında. Bu meseleyi büyüten bir oligarşik azınlık var sadece. Vallahi açığı kapalısı el ele dolaşıyor. Kimse kimsenin saçını yolmadı.

BAŞ ÖRTMEKLE CUMHURİYET GİTMEZ: Böyle baş örtmekle cumhuriyet gitmez. Duruyor cumhuriyet yerinde. Ve onlar da zaten cumhuriyet diye başlarını örtüyorlar. Cumhuri bir idare var diye. Laiklik öyle küçük meselelerle başını alıp gitmez.

İlgili Başlıklar:
Fethullah Gülen (47 haber)
Türban Sorunu (382 haber)





Yorumlar
Ali Gökçen - 07.02.2008 10:51
tesettür kuranın açık ve net bir emri olsa, hiç şüphen olmasın, Allah o tarifi hiçbir küçük yanlış anlamaya izin vermeyecek şekilde belirtirdi ve insan keyfine bırakmazdı. tesettür sadece mahrem yerleri örtüp toplumsal yaşamı düzenli tutmak için var. saç örtmekle, domuz eti düşmanlığı yapmak, sokakta hayvan kesmekle Allaha şirin görünmek, kendini teselli edip inanç tatmini sağlamak cehaletten başka birşey değil, yahudi gelenekleri bunlar. kuran oku! demiş, siz yüzyıllarca okumamış, okuyabilen uyanıkların insafına bırakmışsınız inancınızı, sizi örtüp sömürmüşler. bugün okuyabiliyorsunuz, internete girebiliyor propoganda yapabiliyorsunuz, ve bütün bu teknolojileri daha 50 yıl öncesine kadar günah diye hedef gösteriyordunuz. dün günah diye taşladıklarınız bugün silahınız, bugün günah diye taşladıklarınız yarın da gururunuz olmaya? ne zaman ayak sürümeden modern yaşamayı öğrenen kaliteli müslümanlar olacaksınız?

3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü

Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.

Siirt'in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Bodrum’da artan şikayetler üzerine iç çamaşırıyla denize girmek belediye meclisinin kararıyla yasaklandı

OTOMOBİLDEKİ TAKSİCİLERDEN BİRİ KÖPRÜDEN BAĞLANTI YOLUNA UÇTU; İKİ TAKSİCİ DE ÖLDÜ

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam