|
|
07 Şubat 2008 Perşembe 16:53
|
Toplum
|
MEĞER O KESİK BAŞIN FAİLİ BİR EVLATMIŞ... Annesinin kafasını kesip yol ortasına attı
Gaziosmanpaşa'da bir araçtan yola atılan kadın kafası, görenleri dehşete düşürdü. Yaşlı kadının bedeni evinde bulundu. Kimliği belirlenen kadının oğlu, vahşi cinayetle ilgili aranıyor.
Dün Gaziosmanpaşa Küçükköy 51. Sokak girişine kesik bir kadın kafası atıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, yaşlı bir kadına ait olduğu belirlenen kafayı Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü.
Kimliği tespit edildi
Bugün Gaziosmanpaşa'da yol ortasında bulanan kesik kadın başının 60 yaşındaki Saniye Ö.'ye ait olduğu tespit edildi. Araştırma yapan polis ekipleri yaşlı kadının başsız bedenini evinde bulurken, olayı gerçekleştirdiği iddia edilen kadının oğlu ise aranıyor. Gaziosmanpaşa'da meydana gelen vahşet iddialara göre şöyle gelişti:
Vatandaşlar, Küçükköy, İstanbul Caddesi'nde dün öğle saatlerinde yola atılmış kesik bir kadın başı görünce durumu polise bildirdi. Kesik baş, olay yerindeki incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı.
Siyah Mercedes'ten atıldığı iddiaları doğru değil
Yapılan araştırmalar sonucu, kesik başın siyah renkli bir Mercesedes'ten yola atıldığı iddialarının aksine, söz konusu aracın olayla ilgisinin bulunmadığı ve yoldan geçerken başı görünce durduğu öğrenildi.
Kesik baş balkondan atılmış başsız bedeni evde bulundu
Kesik başın önünde bulunduğu 64 numaralı binada oturan Saniye Ö.'ye (60) ait olduğu tespit edilirken, adrese giren polis ekipleri 4 çocuk annesi Saniye Ö.'nün başsız bedeniyle karşılaştı. Polis ekipleri incelemelerde bulunurken, evde işlenen cinayetin ardından Saniye Ö.'ye ait kesik başın balkondan atıldığı öne sürüldü.
Yakalandı
Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Küçükköy Polis Merkezi'nde getirdikleri yaşlı kadının 3 oğlunun ifadesine başvurdu. Yaşlı kadının psikolojik sorunları olduğu öğrenilen oğlu Fatih Ö'.nün (36) cinayetin ardından ortadan kaybolduğu öğrenilirken, polis Fatih Ö.'nün telefon konuşmalarını dinlemeye aldı.
Gaziosmanpaşa'da, öldürdüğü annesinin başını kesen F.Ö., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Ortaköy sahilinde yakalandığı öğrenilen F.Ö.'nün sorgusu sürüyor.
Ortaköy'de intihar etmek üzereyken yakalandı
Fatih Ö., soruşturma neticesinde Ortaköy sahilde intihar etmek üzereyken yakalandı. Denize atlamayı düşündüğü sırada polis tarafından yakalanan Fatih Ö., sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
Önce boğmuş
Daha önce de bir kaç defa intihar girişiminde bulunduğu, bileklerini keserek kendine zarar verdiği ortaya çıkan Fatih Ö.'nün uyuşturucu madde kullandığı, annesi Saniye Ö.'yü boğarak öldürdükten sonra başını kestiği ortaya çıktı.
"Annem de olsa, babam da olsa şeytanı öldürürüm. Pişman değilim"
Kestiği kafayı 3. kattaki evlerinin penceresinden aşağı atan Fatih Ö., pişman olmadığını söyledi. Sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Ö., "Milletin çocuklarını ebedi cehenneme sokmaktansa, kendi annem ve babam da olsa kafasını gövdesinden ayırırım. Annemi şeytan olduğu için öldürdüm. Annem de olsa, babam da olsa şeytanı öldürürüm. Pişman değilim" dedi.
Öte yandan, Sultançiftliği Devlet Hastanesi'ndeki işlemleri tamamlanan Saniye Ö.'nün cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yaşlı kadının komşuları, Fatih Ö.'nün psikolojik sorunları olduğunu ve bir süre yurtdışında cevaevinde kaldığını ifade etti.
TIKLAYIN, İZLEYİN
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|