|
|
08 Şubat 2008 Cuma 08:26
|
Toplum
|
Halkın tansiyonunu ölçtüler ve hangi partiye oy verdiklerini sordular... SONUÇ: AKP'lilerin tansiyonu YÜKSEK
AKP’lilerin tansiyonu 130.17, CHP, DTP ve MHP’lilerin tansiyonu ise 123 çıktı.
Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde oluşturulan ve yönetiminde Doç. Dr. Deniz Gökçe’nin de bulunduğu Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) açıldı. Açılışta, Betam’ın hazırladığı araştırmanın sonuçları da açıklandı.
Bu arada araştırmanın sponsorları arasında yeralan Pfizer’ın anketörlere tansiyon cihazı dağıttığı ve bu cihazlarla araştırmaya katılanların tansiyonlarının ölçüldüğü belirtildi. Buna göre araştırmaya katılan AKP’lilerin tansiyonu 130.17, CHP, DTP ve MHP’lilerin tansiyonu ise 123 çıktı.
Betam’ın araştırmasına göre Türk halkı, her ne kadar başka cinsiyet, din ve ırktan insanların toplumu zenginleştirdiğini düşünse de bu insanlarla komşu olmaya sıcak bakmıyor.
Anket sonuçlarına göre kendisini en mutlu hissedenler AKP’li vekiller. CHP’li vekiller ve medyada mutlu sayısı az.
Ordu en güvenli kurum olma özelliğini istikrarlı bir biçimde sürdürüyor. 2001 krizinde siyasi partilere ve TBMM’ye karşı oluşan güven erezyonu ise 2001 sonrası tekrar arttı.
Gelecekle ilgili güvenlik ve asayiş endişesi 2001’de azalma eğilimindeyken ekonomik endişeler ise artıyor. 2001 sonrasında ise tekrar tırmanan şiddet ortamı Türk milletinin güvenlik endişesini tekrar artırmış. Ekonomik korkular ise azalmış.
Türk halkının bireysel mutluluk durumunu da değerlendiren çalışmaya göre 2001 sonrasında sokaktaki insanların önemli bir bölümü kendisini mutlu hissediyor. Mutsuzlar ise azalıyor.
Yapılan çalışmanın ortaya çıkardığı ilginç bulgulardan birisi de hanenin maddi durumu ile ilgili olarak ortaya çıkıyor. Türk halkı 2001 ekonomik krizi öncesinde maddi durumuna 10 üzerinden 4.25 puan verirken, 2007 yılında bu notu 5.39’a çıkarmış. Bu rakam 1990 ve 1996 yıllarında yapılan çalışmaların da üzerinde.
Haber: Akşam gazetesi
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|