|
|
08 Şubat 2008 Cuma 09:49
|
Toplum
|
Irak uyruklu bir Kanada vatandaşı o: Türkiye'ye 6 kilo eroin sokarken, yakalanmıştı
HAYALİ SEVGİLİ YARATMASININ NEDENİ, KORKMASIYMIŞ
ATATÜRK Havalimanı’ndan Türkiye’ye girmek isterken 6 kg. eroinle yakalanan Irak uyruklu Kanada vatandaşı Shaıma Kadır, koliyi diğer sanık Mohzen Monazami’nin verdiğini belirterek, "Ölümle tehdit ederek gerçeği anlatmamamı istedi. Korktuğum için onu tanımadığımı söyleyerek Diego Huan isminde hayali birisinin verdiğini söyledim" dedi.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Kadır, "Monazami ’İstanbul’a birlikte gidemeyeceğiz. Bu kutuyu da yanımda götüremiyorum. Sen götürür müsün’ dedi. Mecburiyetten kutuyu aldım. Meksika’dan İstanbul’a geldim. Havalimanında Monazami beni karşıladı. Daha sonra gelip polisler yakaladı. Emniyette ve savcılıkta Monazami beni ölümle tehdit ederek kendisini tanımadığımı, Diego Huan adlı bir sevgilim olduğunu, uyuşturucuyu onun verdiğini söylememi istedi. Korktum dediğini yaptım" dedi. Duruşma Monazami’nin ifadesi için ertelendi.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|