Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 22:04 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Luis Aragones
Hava Durumu
İDO
İspanya
Hıristiyan Dünyası
Türk Telekom Basketbol Takımı
Basketbol
Turkcell Süper Lig
İntihar
Ankaragücü
Add to Google
11 Şubat 2008 Pazartesi 13:55 Toplum

Kocaeli, Çukurova ve Dicle Üniversiteleri TÜRBANLIYI SERBEST BIRAKTI

Henüz Anayasa değişiklikleri Cumhurbaşkanı onayından geçmedi ama...

Kocaeli Üniversitesi’nde bazı türbanlı öğrenciler kampus kapısına geldiklerinde, eskiden olduğu gibi türbanlarını çıkarmadan doğrudan içeriye girdi. Daha önce türbanla girişe izin vermeyen güvenlik görevlileri, müdahale edilmemesi talimatını aldıklarını söyleyerek, bu öğrencilere ses çıkarmadı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, anayasa değişikliğinin henüz Resmi Gazete'de yayımlanmamasına rağmen kampusa türbanla girmeye çalışanlara ‘ihtarcı’ ve ‘engelleyici’ davranış içinde bulunmadıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Komsuoğlu, olayın sosyal bir konu olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Türbanla girmeye çalışanlara engel olmuyoruz. Amacımız üniversite olarak öğrencilerin bölünmeden eğitime devam etmelerini sağlamak. Şu saate kadar kampus içine 10 kadar öğrencimizin girdiğini belirledik. Hiçbir engellemede bulunulmadı. Kocaeli Üniversitesi’nin Umuttepe Kampusu'nun dışında il ve ilçelerde 18 Meslek Yüksekokulu da var. Oralardaki durumu henüz bilmiyoruz. Bunun denetimi çok zor.”


Çukurova Üniversitesi'ndeki ilk ders gününde de türbanlı öğrenciler hiçbir müdahaleyle karşılaşmadan dersliklere başları kapalı girdi. Üniversitelerarası Kurul'un türban toplantısına da katılmayan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise gelişmelerle ilgili suskunluğunu korudu.

Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2007- 2008 eğitim ve öğretim yılında ikinci dönem dersleri bu sabah başladı. Gelişmeleri izlemek için üniversite önüne giden gazeteciler, türbanlı öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) 2007- 2008 akademik yılının ikinci yarısı sakin başladı. Türbanlı kız öğrenciler, başlarını açarak okula girdi.

Erciyes Üniversitesi'ne bağlı fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarda, türban ile ilgili eski uygulama devam etti. Günün erken saatlerinden itibaren okullara gelen türbanlılar, her zaman olduğu gibi, okul giriş kapı yanlarında kendilerine ayrılan camlı ve aynalı bölümlere girerek, başlarını açtı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusu'nda kız öğrenciler ikinci yarıyıl başında türban yasağına uydu.

İlgili Başlıklar:
Türban Sorunu (386 haber)
Üniversiteler (313 haber)






İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.

ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.

Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.

İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam