|
|
12 Şubat 2008 Salı 10:35
|
Toplum
|
Kesinleşti: 3'ÜNCÜ KÖPRÜ, daha kuzeyde olacak
PEKİ İSTANBUL'UN AKCİĞERLERİ KUZEYDEKİ ORMANLARI TALANCILARDAN KİM KORUYACAK?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Doğuş Otomotiv-Akfen- TÜV SÜD konsorsiyumu TÜVTURK tarafından yaptırılan araç muayene istasyonunun açılış töreni için Trabzon'a yaptığı gezi sırasında bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı.
Yıldırım, bir gazetecinin "İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergâhı belli oldu mu?" sorusu üzerine, güzergâh alternatiflerinin hepsinin değerlendirildiğini, çevresel etki değerlendirmelerinin de yapıldığını ifade ederek "Alternatiflerden birine karar verildi. Ama onu açıklamayalım. Spekülatörlere fırsat vermeyelim. Üçüncü köprü ve onun güzergâhı, mevcut köprülerin daha kuzeyinde olacak o kesin. Ama nokta olarak şu anda ifade etmemizin bir yararı yok" diye konuştu.
KUZEY'DE ORMANLAR VAR
İstanbul'un kuzeyi, megakenti bir kuşak gibi saran ormanlardan oluşuyor. Köprü'nü kuzeye yapıacak olması, bağlantı yollarının da bu ormanlık araziden geçmesini gerektirecek. Sözkonusu coğrafyadaki yeşil alan da kaybediirse, İstanbul'un yerine koyabileceği hiçbir seçeneği yok.
İLÜSTRASYON: Sabah gazetesi
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|