|
|
13 Şubat 2008 Çarşamba 00:42
|
Toplum
|
İçkili 'pavyon' sahipleri 'nümayiş' yaptılar
İstanbul BAĞCILAR Mahmutbey Caddesi, dün saat 01.30 sıralarında ilginç bir eyleme sahne oldu.
Bağcılar’da bulunan içkili mekan sahipleri Bağcılar Belediyesi’nin uyguladığı saat 02.00’a kadar kapatma zorunluluğunun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2005 yılında aldığı encümen karara uymadığını iddia ederek eylem yaptı. Malibu Müzikhol Restaurant önünde toplanan ve sayıları 30’u bulan eylemciler pankart açarak yürüyüşe geçti. Üzerinde, “Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz”, yazılı pankart taşıyan grup daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Bağcılar Belediyesi’ne doğru yürüyüşe geçip Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ile görüşmek istedi. Ancak emniyet yetkililerinin yaptıkları uyarı üzerine grup olaysız şekilde dağıldı.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|