|
|
13 Şubat 2008 Çarşamba 10:47
|
Toplum
|
Diyarbakırlı sosyolog Nobel’e aday gösterildi
DİYARBAKIR’da özel bir kurumda çalışan Sosyolog Aslan Özdemir, çocukların cinsel istismarı konusunda yaptığı çalışmanın Uluslararası Psikoterapi ve Meditasyon Kongresi tarafından Nobel’e aday gösterildiğini açıkladı.
Özdemir, Güneydoğu’da önceki yıllarda yaşanan kız çocuklarının yoğun intihar olayları konusundaki çalışmalarda kendisinin de yer aldığını belirterek, daha sonra bu intiharların bir kısmının aile içi ensest ilişkilerden kaynaklandığını fark ederek, bu konuda çalışmaya başladığını söyledi.
O dönemde yaptığı çalışmaların uluslararası basında da yer aldığını, bu nedenle 1-3 Şubat 2008 tarihinde İsviçre’nin Neuchatel kentinde yapılan Uluslararası Psikoterapi ve Meditasyon Kongresi’ne davet edildiğini kaydeden Özdemir, kongreden sonra toplanan konsülün kendi çalışmasının da içinde bulunduğu 11 çalışmayı Nobel’e aday gösterdiğini söyledi.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|