|
|
21 Şubat 2008 Perşembe 11:38
|
Toplum
|
YÖK başkanı, eski YÖK başkanlık sekreterini görevden aldı; Etimesgut Devlet Hastanesi’nden bir ebeyi sekreter olarak görevlendirdi
'YÖK BAŞKANIDIR, TABİİ Kİ KENDİ EKİBİNİ KURACAKTIR' MI DİYORSUNUZ?
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Üniversitelerarası Kurul’un türbana karşı yayınladığı bildiriye imza atan Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın YÖK’teki komisyon başkanlıkları görevlerine son verdi.
Prof. Dr. Özcan, bütün başkanların özel kalem müdüreliklerini yapan Prof. Dr. Gülsün Baskan’dan başlayarak YÖK’ü sil baştan değiştirmeye başladı.
Özcan, dün de Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Hülya Aydoğan’ın görevine son verirken, Özel kalem Müdürlüğü sekreterliğine de Ankara Etimesgut Devlet Hastanesi’nden bir ebeyi sekreter olarak görevlendirdi.
Özcan’ın yaptığı diğer değişiklikler de şöyle:
"Eğitim ve Denklik komisyonlarını dağıtıp, Eğitim komisyonu başkanlığına ilahiyatçı üye Prof. Dr. Halis Ayhan’ı, Denklik Komisyonu Başkanlığı’na da hükümet kontenjanından üye olan Prof. Dr. Yekta Saraç’ı getirdi. Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme’den boşalan koltuğa da Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde hukuk danışmanlığını yapan ve ’Zina yapan hapisle cezalandırılsın’ önergesini veren Prof. Dr. İzzet Özgenç’i atadı. YÖK’e bağlı olarak yayın etiği komisyonlarının da görevlerine son verildi.
Özcan, kendisine 4 yeni danışmanda atadı. Danışmanlar, ’Fetullah Gülen Hareketi’ adlı konferansta tebliğ sunan Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Talip Küçükcan’ında aralarında bulunduğu 4 kişiden oluşuyor. Diğer isimler ise şöyle: Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Solak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda görevli KOSGEB uzmanı Metin Bağdat ve Adalet Bakanlığı Başmüfettişi Oktay Acu."
Belediyeden yapılan açıklamada, kalitesi ve fiyatı nedeniyle yoğun ilgi gören memba suyu istasyonlarının kapasitesini artırıcı çalışmalara başlandığı, istasyonların çalışma saatlerinde değişikliğe gid
3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü
Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.
Siirt'in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Bodrum’da artan şikayetler üzerine iç çamaşırıyla denize girmek belediye meclisinin kararıyla yasaklandı
|