|
|
21 Şubat 2008 Perşembe 15:28
|
Toplum
|
MGK başlarken, üniversitelerde de TÜRBAN KARŞITI EYLEMLER vardı
Marmara ve Hacettepe Üniversiteleri'nde türban protestosu
Marmara Üniversitesi'nde eğitim gören sol görüşlü bir grup öğrenci üniversitelerde türban düzenlemesini protesto etti. "Türban'ın AKP Hükümeti'nin bir oyunu" olduğunu belirten öğrenciler tüm üniversitelerin düzenlemeye tavır koyması gerektiğini söyledi.
Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu önünde bir araya gelen sol görüşlü grup ellerinde dövizler eşliğinde sloganlar atıp basın açıklaması yaptı. Türkiye'nin 'Türban' ve benzeri oyunlarla gericiliğe teslim edilmeye çalışıldığını belirten grup hükümetin din istismarcılığı yaparak ülkeyi şeriata sürüklediğini söyledi.
AKP'yi sloganlarla protesto eden grup üniversitelerde türbandan önce binlerce sorun olduğunu söyleyerek, türban'ı "Amerikan çarşafı" olarak gördüklerini dile getirdiler. Ümmet toplumu olmak istemediklerini, insanların geleceklerine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan öğrenciler üniversiteleri yaşanan gelişmelere tavır koymaya davet etti.
Grup basın açıklamasının ardından sınıflarına dağıldı. Hacettepe Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğini protesto etti.
Bir grup öğrenci, öğle saatlerinde Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak Rektörlüğe yürüdü. Öğrenciler, rektörlük önüne geldikten sonra, aralarından 4 öğrenci, Üniversite Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Zeren ile bir süre görüştü.
Görüşmede yer alan bir öğrenci, Zeren’e, üniversite senatosunun aldığı kararı anımsattıklarını ve üniversite yönetiminden bu doğrultuda tutarlı bir duruş beklediklerini ilettiklerini bildirdi.
Görüşmenin ardından hazırladıkları basın bildirisini okuyan bir başka öğrenci ise "Üniversite gençliğinin, Ilımlı İslam Cumhuriyeti projesine izin vermeyeceğini" kaydetti.
Şarkılar söyleyip hükümet aleyhine slogan atan öğrenciler, daha sonra olaysız dağıldı.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|