|
|
22 Şubat 2008 Cuma 07:30
|
Toplum
|
YÖK başkanı, Celal Şengör'ü VETO etti
Özcan, kendisi için "Asistan bile yapmam" diyen deprem profesörü Şengör'ün YÖK üyeliğini "usul eksikliği" bularak Kurul'a iade etti
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, türban serbestisi ile ilgili olarak ters düştüğü Üniversitelerarası Kurul'la ilişkilerini sertleştirecek bir karara daha imza attı.
Özcan, kendisi için "Asistan bile yapmam" diyen deprem profesörü Celal Şengör'ü YÖK üyeliğine öneren Kurul'un teklifini "usul eksikliği" bularak iade etti.
Üniversitelerarası Kurul Prof Dr. Ethem Tolga'dan boşalan YÖK üyeliği için 24 Ocak'ta seçim yapmıştı. 16 adayın başvurduğu seçimde 83 oyla İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör YÖK üyeliği için aday olarak belirlenmişti.
Seçim sonucu tutanakla Köşk'e sunulmak üzere YÖK'e gönderildi. Yaklaşık 10 gün sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK'e 4 yeni üye atadı. Bu atamalar sırasında Şengör'ün isminin Köşk'e sunulmadığı, YÖK'te bekletildiği ortaya çıktı. Yaklaşık bir aydır YÖK'te bekleyen Şengör'ün adaylığı dün "Usul eksikliği" nedeniyle Üniversitelerarası Kurul'a iade edildi.
Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Şengör'ün isminin, seçim sırasında 3 boş oyun sekreterya tarafından tutanağa işlenmediği için iade edildiğini söyledi.
Boş oyların seçim sonucunu etkileyen bir oy sayısı olmadığına dikkat çeken Akaydın, şöyle dedi: "3 boş oy tutanaklarda görünmüyormuş. Hukukçulara soracağım, ancak seçim sonuçlarını değiştirecek bir oy oranı olmadığı için seçimin yenilenmesine gerek yok gibi görünüyor. Sanırım tutanakları yenileyerek, 'Boş oylar tutanağa işlenmemiş, unutulmuş' diyerek yeni tutanağı göndermek yeterli olacak."
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|