Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 22:31 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Luis Aragones
Hava Durumu
İDO
İspanya
Hıristiyan Dünyası
Türk Telekom Basketbol Takımı
Basketbol
Turkcell Süper Lig
İntihar
Ankaragücü
Add to Google
22 Şubat 2008 Cuma 09:01 Toplum

MHP, bunu bir soru konusu yapmıştı: TELEVİZYON KANALLARINA SEÇİM CEZALARI'nın bilançosu çıkartıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 22 Temmuz seçimindeki yayınlarından dolayı 19 televizyon kanalına uyarı, 38 programa 135 kez durdurma cezası verdi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın 22 Temmuz Milletvekili Genel Seçimleri döneminde televizyon kanallarının yayınlarına ilişkin soru önergesini cevaplandırdı.

Aydın, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim öncesinde aldığı kararda ''Radyo ve televizyon kuruluşları, tek yönlü, taraf tutan yayınlar yapamazlar. Bu kuruluşlar yayınlarında demokratik kurallar çerçevesinde, kamunun siyasal beklentilerine cevap verecek şekilde siyasi partiler arasında fırsat eşitliğini sağlamak zorundadırlar'' hükmünün yer aldığını belirtti.

Söz konusu hüküm çerçevesinde tüm yayınların uzmanlar tarafından takip edilerek yayınlarda siyasi partilere ayrılan sürelerin tespit edildiğini kaydeden Aydın, seçim döneminde RTÜK tarafından 117 izleme raporu hazırlandığını, ihlal görülüp görülmediği görüşüyle birlikte YSK'ya değerlendirilmek üzere gönderildiğini bildirdi.

Mehmet Aydın, RTÜK tarafından, TV24, ATV, CNN Türk, Flash TV, Haber 7, Kanal B, Kanal D, Kanal Türk, Meltem TV, Mesaj TV, NTV, Show TV, Sky Türk, Star TV, TGRT Haber, TV5 ve Ulusal 1 TV'ye uyarı, bunların yanı sıra 38 program için 135 kez durdurma cezası verilmesinin kararlaştırıldığını ifade etti.

Devlet Bakanı Aydın, yasal değişiklikten sonra TRT tarafından Haziran 2004 tarihinden itibaren Boşnakça, Arapça, Kürtçe (Kırmançi), Çerkezce (Adige) ve Zazaca dillerinde ''Kültürel Zenginliğimiz'' adı altında yayınlara başlandığını bildirdi.

Aydın, bu yayınların TRT 3 ile Radyo 1'de, bugüne kadar toplam 479 saat yayın yapıldığını kaydetti.

TRT Yayın Denetleme Kurulu Başkanlığı tarafından bu yayınların denetlendiğine işaret eden Aydın, yayınlarda bugüne kadar Anayasa, yasa ve TRT yayın ilke ve esaslarıyla ilgili diğer mevzuatlara aykırı bir hususun bulunmadığını ifade etti.

İlgili Başlıklar:
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) (124 haber)






İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.

ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.

Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.

İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam