türk net en son haber 30 Ağustos 2008Güncelleme: 30.08.2008 15:51 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ümit Özat
Yalın
Zorlu Grubu
Magazin
Nikah - Düğün - Evlilik
Hüsnü Şenlendirici
Manchester United
UEFA Kupası
Şampiyonlar Ligi
Çete
Add to Google

25 Şubat 2008 Pazartesi 13:36 Toplum

Sakarya Üniversitesi, başörtülü öğrencilere kapılarını açtı

YÖK BAŞKANININ 'EMRİNE UYARAK' KAPILARINI TÜRBANLILARA AÇAN AZ SAYIDAKİ ÜNİVERSİTEDEN BİRİ OLDULAR

Başörtülü öğrenciler hiçbir engelleme ile karşı karşıya kalmadan kampüse girdi. Bazı öğrenciler ise perukla gelmeyi tecih etti.

SAÜ'nün uygulaması öğrencileri mutlu etti. SAÜ'nün başörtülü öğrencilerinden Feyza Düzenli, üniversitenin kendilerine kapıları açmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Düzenli duygularını şöyle dile getirdi: "Başı açık arkadaşların arasında bizi hastalıklıymış gibi ayırmaları çok üzücü bir şeydi. Önceden kampüse girişte kimliğe değil, türbanlı öğrencilerin girip girmediğine bakıyorlardı. Bu gün sadece kimliğime bakıldı. Normal bir öğrenci gibi okula girmeme izin verildi. Umarım derslerde sorun çıkmaz. Aşırı heyecanlıyım. Bu tarif edilmez bir duygu. Yaşamayan anlayamaz. çok mutluyum."

Bası açık öğrenciler de başörtülü öğrenci arkadaşlarına destek verdi. Bu arada bir başörtülü öğrenci ise Mehmetçiğin Kuzey Irak'ta şehit olurken bu tartışmaları doğru bulmadığını söyledi. Bazı öğrenciler ise hocaların tavrından çekindiğini söyledi. Bir öğrenci, 'hocanın başörtüsüne olumsuz bakması sebebiyle' onun dersine peruklu gireceğini dile getirdi.

ZAMAN GAZETESİ TÜRBAN SERBESTİSİNE UYAN ÜNİVERSİTEERİ BÖYLE BELİRLEDİ

KAYSERİ ERCİYES ÜNİVERSİTESİ

Kayseri Erciyes Üniversitesinde, sabah saatlerinde fakülte binalarına gelen başörtülü öğrenciler, başörtüsünü çıkarmadan derse girdiler. Erciyes Üniversitesinde yasa uygulanarak, başörtülü öğrenciler derse girmeye başladı. Sabah saatlerinde üniversite kampusun de bulunan Nuri Cıngıllıoğlu Fen Edebiyat Fakültesi ile Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu'na gelen başörtülü öğrenciler, sınıflarına kadar gittiler. Daha önce, fakülte binasının giriş kapısında başlarını açarak içeri giren öğrenciler, düzenlemeyle başörtülü olarak okula girme özgürlüğüne kavuştu. Fen-Edebiyat Fakültesi ve Atatürk Sağlık Meslek Yüksekokulu binalarının giriş kapısında sürekli görev alan güvenlik görevlilerinin bugün yer almaması ise dikkat çekti. Öğrencilerde güvenlik görevlisinin olmamasını şaşkınlıkla karşıladılar.

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ

Yozgat Bozok Üniversitesi, başörtülü öğrencilerin de diğer öğrenciler gibi derslere girebilmelerine imkan tanıyan kanuni düzenlemeye uyuyor. Yozgat Bozok Üniversitesi'nde öğrenciler başörtüleriyle derslere girmeye başladı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, kanunlara uymak zorunda olduklarını belirterek öğrencilerin başörtüleriyle derslere girmelerinde bir engelin olmadığını söyledi.

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)başörtülü öğrencilere kapılarını açtı. Sabah, rektörlük girişinde güvenlik elamanlarına herhangi bir talimat gelmediği için üniversiteye gelen başı kapalı öğrenciler başları açtırılarak içeri alındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan'ın üniversitelere türbanla girilebilmesi için yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını duyurması ile Mustafa Kemal Üniversitesi'nde de yasağın kalması yönündeki uygulamaya uyuldu. Ancak sabah yaklaşık 2 saat süren yasak daha sonra rektörlükten güvenlikçilere gelen talimatla başörtülü kızlar üniversiteye başlarını açmadan girdi. Başörtülü kızların kimi üniversite girişinde kimi zaman tereddütlü bekleyişi gözlenirken kimilerinin de direk güvenlikçilere yönelip başı kapalı girip girmeyeceklerini sorup içeri girmeleri dikkat çekti. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerafettin Canda toplantıda olduğu için görüşmeyi kabul etmedi.

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Bilgi Üniversitesi başörtülü öğrencileri almaya başladı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite rektörlüklerine gönderdiği 'üniversiteye başörtülü girmek içini yeni bir yasal düzenlemeye gerek yok talimatından sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi başörtülü öğrencilere kapılarını açtı. Rektör Prof. Dr. Aydın Uğur, "Bizim öteden beri özgürlükçü tavrımız belli. YÖK'ün talimatına uyacağız. Başörtülü öğrencileri alacağız" diye konuştu.

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ

YÖK Başkanı Özcan'ın talimatına uyan Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) öğrencilerin başörtüsüyle derslere girmesine müsaade etti. Daha önce 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasağın kaldıran kanun maddesini onaylaması halinde kanunlara uyacaklarını' belirten DÜ, bu sözünü tuttu ve sabah öğrencilerin başörtüsüyle derse girmelerine izin verdi. Sabahın erken saatlerinde DÜ kampusüne gelen öğrenciler, burada bulunan Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi'ne hiçbir engelle karşılaşmadan binalara girdi. Bazı fakülte dekanları, rektörlüğün yazılı talimat göndermediği gerekçesiyle yasağı ilk saatlerde uygulamaya devam etti. Ancak çok geçmeden öğrencilere başörtüleriyle sınıfa girmelerinde sakınca olmayacağını duyruldu. Fakültelerin girişindeki güvenlik kapısından geçen öğrenciler, yıllar sonra ilk kez başörtülerini çıkarmaları için bulunan odaya uğramadan özgürce sınıftaki yerini aldı. Yasağın kalktığı ilk günde başörtülü öğrencilerin, başı açık arkadaşlarıyla binaya girmesi 'başörtüsü-başı açık' çatışması çıkacağını iddia edenlere verilen en güzel cevap oldu. Hiçbir engelle karşılaşmadan derse girdiğini anlatan Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nden bir öğrenci, "Şuan için hiçbir problem yok. Çok mutluyum. Bazı hocalarımızın kendi ideolojileri uğruna bir takım engellerimiz olacak. Bunların ne düzeyde olacağını merak ediyoruz açıkçası." şeklinde konuştu. Arkadaşlarını sınıfta ilk kez başörtülü gördüğünü anlatan erkek öğrenciler ise yasağın kalkmasına destek verdiklerini dile getirdi. Kanunlara saygılı olduklarını anlatan DÜ Rektör Yardımcısı Zülküf Gülsün, kanunların verdiği yetki çerçevesinde gereken neyse yaptıklarını söyledi. Gülsün, daha önce yaptığı açıklamada, yasa değişikliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasından sonra öğrencilerin başörtüleriyle derslere girebileceğini söylemişti. Zülküf Gülsün, "Kanun maddesi Resmi Gazete'de yayınlandı. Bize ne emrediyorsa onu uygularız. Kanunlara saygımız var ve gereğini yapmaya hazırız." diye konuştu.

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Üniversitelerde başörtüsü yasağını kaldıran Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesi sonrası Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin derslere girmesinde sıkıntı yaşanmadı.

İlgili Başlıklar:
Üniversiteler (287 haber)
Türban Sorunu (381 haber)






Araç kiralama firmalarının şikayetleri üzerine harekete geçen İstanbul polisi, elebaşılığını Celal T.’nin üstlendiği 18 kişilik çeteyi çökertti.

İSTANBUL Şişli’deki bir banka şubesine turist kılığında giren soyguncular, veznede bulunan 100 bin YTL’yi alıp kayıplara karıştı.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale MKE barut fabrikasındaki patlamada yaralanan 26 kişiden 24'ünün taburcu edildiğini bildirdi.

OKS'de tercihinde yükselme sonucunda fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sağlık meslek liselerinde boş kontenjan kalmadı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam