türk net en son haber 11 Ekim 2008Güncelleme: 11.10.2008 16:07 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Genelkurmay Haberleri
Türk Silahlı Kuvvetleri
Askeri Operasyonlar
Benzinde İndirim Haberleri
IMF Türkiye İlişkileri
IMF
Aktütün - Sınır Karakolu
Şehit ve Gazi Haberleri
Hurşit Tolon
İntihar
Add to Google

26 Şubat 2008 Salı 13:19 Toplum

YÖK başkanı: Rektörler ikna olmazsa gereğini yaparım

YÖK Başkanı Yusuf Zİya Özcan, Anayasa değişikliğine rağmen bazı üniversite rektörlerinin başörtüsü özgürlüğüne direndikleri söyleyerek, 'Rektörleri çağıracağım, ikna olmazlarsa gereğini yapacağım dedi.

Akşam'ın haberine göre, Özcan üniversitelerde türbanlı öğrencilerin derslere alınıp alınmamasına dair farklı uygulamalar yaşanırken, konuyu bütün yönleriyle değerlendirdi.

BİRİNCİ GÜN BİLANÇOSU: Biz rektörlere yaptığımız çağrıyla hukuki durumu hatırlattık ve gereğini yapmalarını istedik. Anayasa'daki düzenlemeyle üniversitelerde türban sorunu çözümlenebilir. Ek 17. madde düzenlemesine gerek yok. Fiilen sorun kendiliğinden çözülebilir. Birinci gün itibarıyla üniversitelerin büyük bölümünde türbanlı öğrenciler derslere girmiştir. Anadolu'da sorun yok ama büyük kentlerdeki üniversitelerde sorun yaşandı. Bizim genelgemize uymayan rektörleri Ankara'ya çağıracağım. Hukukçularımızla onları bir araya getireceğim. Onları ikna etmeye çalışacağım. Buna rağmen bu sürecin sonunda yine bizim genelgemize uyulmazsa hukuki yollara başvururum"

TÜRBANLI ÖĞRENCİ FAZLA DEĞİL

OLDUKÇA LAİKİM: Ben oldukça laik bir insanım. Cumhuriyetin değerlerine bağlıyım ve Cumhuriyetle hiç bir sorunum yok. Cumhuriyet sayesinde burada oturuyorum. Amacımız yasaksız bir üniversite yaratmaktır. Ben daha ilk gün vizyonumu 'yasaksız üniversite' diye açıkladım. Onun arkasındayım. Üç-beş türbanlı öğrenciyle Cumhuriyet'in laikliği gitmez. Türbanlı öğrenci sayısı da sanıldığı gibi o kadar da fazla değil.

HAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ: Hükümetin emir eri değilim. Yakında kafa kafaya geldiğimiz konular olacaktır. Ama ben kavga ederken bile üslubumu bozmam. Hükümetle eskisi gibi kavgalı olmayacağız ama haklarımızı da uygun bir yöntemle koruyacağız. Ben rektörlerle de kavga etmeyeceğim. Niye kavga edeyim ki, ben onlarla çalışıyorum.

BEN KADROLARI NİYE DURDURAYIM?

5 BİN KADRONUN TURŞUSUNU MU KURACAĞIZ: Akademik kadroların durdurulması üniversiteleri cezalandırmak amaçlı falan değildir. Ben kadroları niye durdurayım? Böyle bir şey olur mu? 5 bin kadronun turşusunu mu kuracağız? Biz bu düzenlemeyi inceliyoruz. Kıstaslar getirmeye çalışıyoruz. Öğrenci sayısına ya da başka kriterlere göre bir düzen getireceğiz.

YENİ ÖSS SİSTEMİ: Üniversitelerdeki türban sorunu kısa zamanda çözülüp gitsin. Üniversite giriş sistemi yeniden düzenlecek, katsayısız alansız, sorunsuz yeni bir sistem geliyor.

İlgili Başlıklar:
Yusuf Ziya Özcan (91 haber)
YÖK (174 haber)
Üniversiteler (297 haber)
Rektörler (81 haber)






Genelkurmay, 4 Ekim'den bu yana altıncı kez Hakurk'un vurulduğunu ve 31 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü üyelerince düzenlenen saldırıda yaralanan Piyade Er Veysel Kızılay, tedavisinin tamamlanmasının ardından Antalya'nın Kumluca

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.

Erzincan’da 4 katlı iş merkezinin terasına çıkıp iple kendini asan 37 yaşındaki Hüseyin Polat’ı polisler son anda ölümden kurtardı.

Aktütün saldırısı sonrası ekrana çıkıp köyünün sesi olan küçük Çiçek Aysal, ’susması tavsiyesiyle’ verilen onca hediyeye rağmen, susmadı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam