|
|
26 Şubat 2008 Salı 22:03
|
Toplum
|
Türbanlı bir öğrencinin babası darp edildi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) türbanlı öğrenci babasıyla üniversiteye girmek istediği sırada izin vermeyen güvenlik görevlileriyle yaşanan tartışmada baba darp edildi.
TBMM'nin kabul ettiği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Anayasa değişikliği ve YÖK'ün hafta sonu tüm üniversitelere gönderdiği genelgeye rağmen OMÜ'de türbanlı öğrenciler yargı kararları gerekçe gösterilerek içeri alınmıyor. Eski yargı kararları ve ek 17. maddeyi senato kararında da belirterek eski sistemin uygulanacağını deklare eden OMÜ'de güvenlikçiler ile kızını okula bırakmak isteyen türbanlı bir öğrencinin babası arasında gerginlik yaşandı ve baba darp edildi.
Sabah saatlerinde kendi hususi otomobiliyle Kurupelit Yerleşkesi'nde Tıp Fakültesi haricinde fakültelerin bulunduğu kampus girişindeki kontrol noktasına gelen İdris Gökçek (45), İlahiyat Fakültesi 1. sınıfta okuyan kızı Şube Gökçek'i (20) okula bırakmak istediğini belirtti. Türbanlı olan Şule Gökçek'in başını açmasını ya da peruk takmasını isteyen güvenlik görevlileri ile öğrencinin babası arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine güvenlik görevlilerinin İdris Gökçek'i darp ettiği iddia edildi.
Yaralanan ve yüzü kanlar içinde kalan İdris Gökçek, Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine geldi. Burada tedavi altına alınan öğrenci velisinin gerekli tetkik ve tedavileri yapıldı. Üniversiteye gelen polis, güvenlik görevlileri ve baba İdris Gökçek'in şikayetçi olması üzerine tarafları Atakum Polis Merkezi'ne götürdü. Hastane çıkışı polis merkezine götürülürken soruları cevaplayan İdris Gökçek, kızını okula bırakmak istediğini ve güvenlik görevlilerinin, kızını türbanlı olduğu için okula almak istemediğini söyledi. Kızının başını kapatmak için şapka taktığını ve yine de fakülteye alınmadığını ileri süren Gökçek, "Tartıştık, beni biri tuttu, diğeri dövdü. Arabamı tekmelediler. Hakaretler ettiler. Şikayetçiyim" dedi.
Öğrenci Şule Gökçek ise olayları gördüğünü, başını şapkayla örtmesine rağmen içeri almadıklarını, yasa çıkmasına rağmen halen perukla gezdiklerini kaydetti.
OMÜ Rektör Yardımcısı Ahmet Rıfat Şahin de türbanlı öğrencinin babasının güvenlik görevlilerine saldırdığını ileri sürerek, "Güvenlikçiler kendilerini savundu.Bir velinin üniversite öğrencisini okula bırakmak istemesi ender rastlanan bir olaydır" açıklamasında bulundu.
|
Yorumlar |
|
zehir zemberek
-
01.03.2008 01:23
|
|
oldu bereket versin fatma k. duayı okuduk zengin olduk. ne güzel memleket burası hay ben aklıma ne diyeyim ki? bunu daha önce hiç düşünmemiştim. emekli memuru babam 61 sene bende 30 sene boşuna yokluk çekmişiz. hay ALLAH senden razı olsun. fatma k. sen dalga mı geçiyorsun yoksa adam mı seçiyorsun benim derdim zengin falan olmak değil benim derdim insan gibi yaşamak İNSAN GİBİ. NOT: SİZİN RTE İLE FG BU DUAYI BAYAĞI OKUMUŞA BENZİYOR NE DERSİN?
|
|
fatıma k
-
29.02.2008 14:56
|
|
zehir zemberek kardeşim bu dünyada yokluk çekmek istemiyosanız zengin olmak istiyosanız ,hergün vakıa,süresini okuyun hiç yokluk görmezsiniz bu dünyada kardeşim dene istersen faydasını göreceksin.
|
|
zehir zemberek
-
29.02.2008 03:09
|
|
fatma k. 435 YTL asgari ücretle yaşayanlarındamı sabrı ölçülüyor?
|
|
fatıma k
-
28.02.2008 14:22
|
|
sabır birazdaha sabır allah yanımızda unutmayın sabrımızı ölçüyor .onların mevlam cezasını vericek yakındır bu
|
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
Karaköy İskelesi sulara gömüldü
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy Vapur İskelesi'nin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi.
İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) dün koruma krizi yaşandı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak kendisini ziyarete gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ve İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai'nin
|