|
|
28 Şubat 2008 Perşembe 13:21
|
Toplum
|
Türbanlı öğrencilerin YÖK başkanlığına girmeleri ENGELLENDİ Mİ? - Hayır...
YÖK BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
YÖK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan, ''türbanlı öğrencilerin YÖK Başkanlığı'na girmelerinin engellendiğine'' ilişkin haberin, gerçekle ilgisinin olmadığı bildirildi.
Açıklamada, Gazi Üniversitesi öğrencileri olduklarını söyleyen bir grup kız ve erkek öğrencinin, bazı arkadaşlarının okullarındaki derslere alınmadıkları iddiasıyla dilekçe vermek üzere YÖK Başkanlığı'na geldikleri ifade edildi.
YÖK ana giriş kapısında bulunan güvelik görevlilerinin, gelen kişilerin sayıca fazla olması nedeniyle aralarından seçecekleri iki temsilcinin yetkililerle görüşebileceklerini söyledikleri kaydedilen açıklamada, öğrenciler adına iki temsilcinin, dilekçelerini verdikleri ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştükleri belirtildi.
KONUYLA İLGİLİ YALANLANAN HABERİ BUGÜN AKŞAM GAZETESİ ŞÖYLE YAYINLAMIŞTI
Türbanlı öğrenci YÖK'e giremedi
YÖK Başkanı Özcan’ı makamında ziyaret etmek isteyen türbanlı öğrenciler, “türbanla giriş yasaktır” gerekçesiyle binaya alınmadı.
Rektörlere “türbanlı öğrencileri alın” talimatı veren YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, kendi makamına türbanlı öğrenci alamadı. Gazi Üniversitesi’nde derslere türbanla alınmayan yaklaşık 20 kadar türbanlı öğrenci YÖK’e gelerek Başkanlığa dilekçe vermek istedi. Ancak türbanlı öğrenciler, “YÖK binasına türbanla giriş yasaktır” uyarısıyla karşılaştı. Başkan Yusuf Ziya Özcan’ın korumaları ve bir personel, “Mevzuat gereği sizi türbanla içeri alamıyoruz. Aranızdan temsilci gönderin” cevabı verdiler. Bunun üzerine öğrenciler, arasından 2 erkek öğrenci temsilci seçerek, 250 imzadan oluşan 51 dilekçeyi Başkan Özcan’a gönderdi.
GAZETECİLERE YAKALANDI
Temsilci öğrencilerin içeri girmesinden yaklaşık 15 dakika sonra bu kez Özcan’ın, odasından çıkarak türbanlı öğrencilerle görüşmek için kampus dışındaki nizamiyeye doğru geldiği görüldü. Özcan karşısında basın mensuplarını görünce “Sizin ne işiniz var burada” diyerek geri döndü ve tekrar binaya yöneldi. Gazetecilerin “Efendim size dilekçe verilecekmiş” demesi üzerine, “Başörtülü öğrenciler mi...” diyerek yoluna devam etti.
Özcan’ın içeri girmesinden yaklaşık 15 dakika sonra dışarı çıkan öğrenci temsilcisi Mahmut Poyraz, “Sayın Başkan ile görüşmemizde bize bu sorunun çözüleceğini söyledi” dedi.
Türbanı erkekler taktı
Marmara Üniversitesi’ndeki türban yasağı devam ediyor. Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusu’nda dün, öğrencilerin içeri girememesi noter tarafından tasdik edildi. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen üyeleri yasağı protesto etti. Bazı başı açık öğrenciler ise sınıf arkadaşlarına destek vermek için el ele tutuşarak “Bizi kaosa sürükleyen zihniyet yasakçı zihniyettir” dedi. Eylemin en ilginci ise bir grup erkek öğrenci, türban taktı. Özel güvenlik görevlileri durum karşısında şaşırdı. Şaşkınlıktan faydalanan türbanlı erkek öğrenciler, okula girdi.
‘Burası okul medrese değil’
İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Kampusu’nda türbanlı öğrencilerin okula girmesini protesto eden yaklaşık 100 kişilik grup eylem yaptı. Üniversitenin Beşyol’daki Halit Aydın Kampusu’nda dün sabah türbanlı öğrenciler okuldan içeri alındı ancak derslere sokulmadı. Türbana karşı çıkan öğrenci grubu, “Laikliğe uzanan eller kırılsın”, “Burası okul, medrese değil” sloganları attı.
İçeride bulunan türbanlı öğrenciler tepki üzerine kampustan çıktı. 5 kişilik başka bir grup da dışarıda “Başörtüsüne özgürlük” sloganı atmaya başladı. Karşılıklı slogan atan iki grup da Türk Bayrağı açarken, türban karşıtı bir kız öğrencinin, türbanlı bir öğrenciyi itmesi, sorunun büyüklüğünü de gözler önüne serdi.
Araç kiralama firmalarının şikayetleri üzerine harekete geçen İstanbul polisi, elebaşılığını Celal T.’nin üstlendiği 18 kişilik çeteyi çökertti.
BU BEŞİNCİ OLDU: Üç işçi hayatını kaybetti 27’si yaralandı
İSTANBUL Şişli’deki bir banka şubesine turist kılığında giren soyguncular, veznede bulunan 100 bin YTL’yi alıp kayıplara karıştı.
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale MKE barut fabrikasındaki patlamada yaralanan 26 kişiden 24'ünün taburcu edildiğini bildirdi.
OKS'de tercihinde yükselme sonucunda fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sağlık meslek liselerinde boş kontenjan kalmadı.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.
|