Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 06:49 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Michael Jackson
Köksal Toptan
Yanardağ Faaliyetleri
Kamer Genç
Türkiye Amerika İlişkileri
Türkiye Ekonomisi
İslam Ülkeleri İslam Dünyası
Din Tartışmaları
CHP
Uçak Kazaları
Add to Google
03 Mart 2008 Pazartesi 10:02 Toplum

Çocuk pornosu indirene 5 yıl hapis

Yargıtay çocuk pornosu indiren zanlının 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor

Yargıtay 5. Ceza Dairesi bilgisayarında çocuk ve hayvan pornosuna ait 23 bin fotoğraf ve 550'nin üzerinde video bulunduran sanığın 5 yıla kadar hapis ile yargılanması gerektiğine karar verdi.

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını bozan Daire, çocuk ve hayvan pornosu materyalini bilgisayarında bulunduranların TCK'nın 226. maddesinin 3. fıkrasına göre mahkûm edilmesi gerektiğine karar verdi.

Yasa, müstehcen görüntü içeren ürünü ülkeye sokan ve çoğaltanların 2 yıldan 5 yıla kadar hapsini öngörüyor. TCK'nın 226. maddesinin 3. bendi hukukçulara göre tartışmalı... Kimileri bu maddenin internet sitesine girmeyi de suç saydığını söylerken, kimileri suçun indirme eylemi ile gerçekleşeceğini savunuyor.

ABD'de federal yasalar gereği internet servis sağlayıcıları ellerine geçen çocuk pornolarını rapor etmek zorunda. Ülkenin beş büyük internet sağlayıcısı AOL, Yahoo, Eartlink, United Online ve NetZero, hükümetin baskısıyla ortak veri tabanı oluşturdu. Burada toplanan çocuk pornosuna ait materyal, istendiğinde müşterilerin indirdikleri dosyalar ve resimler ile karşılaştırılabiliyor. Bu da çocuk pornocusunun bilgisayar ağından ve bağlantı numarasından yerinin tespitini sağlıyor. Çocuk pornosuna verilen ceza da son yıllarda ağırlaştırıldı. Çocuk pornosu yapanlar, dağıtanlar 5 yıldan 100 yıla kadar hape çarptırılabiliyor.

İlgili Başlıklar:
Çocuk Pornografisi (36 haber)
İnternet (502 haber)
Yargıtay Kararları (124 haber)





Yorumlar
kontes yağmur - 03.03.2008 11:31
bence 5 yıl çok az daha fazlası olmalı gerçi ceza evinde ayrıca cezasını çekerler çoçuk pornosu çakenlerede idam olmalı bence

Marmara Bölgesi'nin tamamında yarın gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına bekleniyor.

İzmir Valiliği uyardı: Rüzgar bu akşam 80-90 kilometre hızla esecek!

Şehit Binbaşı Can'ın oğlu, babasının cenaze namazında Cumhurbaşkanı Gül, CHP Lideri Baykal ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ile saf tuttu...

Terörist başı adada artık tek başına kalmayacak.

Samsun'da 63 yaşındaki bir kişi, komşulara cinsel organını göstererek teşhirde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

CHP Malatya İl Başkanı Berktaş, parti binasında partili olduğu belirtilen bir kişiye tekme ile vurması iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 10 gün hapis cezası aldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam