|
|
06 Aralık 2006 Çarşamba 13:21
|
Toplum
|
Atilla Koç: Gerekli gereksiz o kadar çok Kültür Merkezi temeli atılmış ki, YAZIK...
Turizm Bakanı Atilla Koç, açılış ve incelemelerde bulunmak için geldiği Aksaray’da çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
Kültür Merkezi inşaatlarını dikkatle izlediklerini belirten Bakan Koç, bu konuda şunları söyledi:
“90’lı yıllarda ülke genelinde 150’ye yakın Kültür Merkezi’nin temeli atılmış. Bu Kültür Merkezleri’nin temeli atılırken, hiç uygun olmayan yerlere temel atılmış. Ya da ihtiyaç olan yerlere yapılmamış. Kırşehir’in Akçakent İlçesi’nin nufusu bin, Kültür Merkezi inşaatı başlamış. Projede bin kişilik koltuk konulmuş. Burayı hemen iptal ettik. Yapmıyoruz. Ya da Erzurum’un Hınıs İlçesi’nde Kültür Merkezi var. Yapımını tamamladık. Erzurum’da Kültür Merkezi yok. Bununla birlikte Gaziantep ve Diyarbakır’da Kültür Merkezi yapılamamış. İhtiyaç olan yerlere Kültür Merkezi yapımına devam edeceğiz. Geçen yıl Doğu ve Güneydoğu’ya ağırlık verdik. Bu yıl, bu ağırlığı tüm Türkiye’ye vereceğiz.”
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
Karaköy İskelesi sulara gömüldü
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) Genel Müdürü Ahmet Paksoy, şiddetli lodos nedeniyle batan Karaköy Vapur İskelesi'nin yerine yüzen yeni bir duba konulacağını söyledi.
İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) dün koruma krizi yaşandı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak kendisini ziyarete gelen İsrail Büyükelçisi Gaby Levi ve İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai'nin
ÇORUM’da 3 kızı taciz edip porno izlettirdiği gerekçesiyle tutuklanan Ensar Vakfı Şube Başkanı Zekai İ. hâkim karşısına çıktı.
|