|
|
07 Aralık 2006 Perşembe 04:58
|
Toplum
|
Danıştay, erkeklere hemşirelik yolu açtı
Hemşirelik Yüksekokulu'nu bitiren ve KPSS'yi kazanan Sivaslı Alkar Acıyurt, ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı'na hemşire olarak atandı. ANCAK:
Ancak bakanlık, yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle 'sağlık memuru' olarak atamak istedi.
Alkar Acıyurt da Danıştay'da dava açtı. Dosyayı görüşen Danıştay 12. Dairesi'nden, erkekler yönünden eşitsizliği gideren bir karar çıktı. Yürütmeyi durduran Danıştay, hemşire kadrolarını tercih edecek adayların cinsiyetinin kadın olması şartının dayanağı olan Hemşirelik Yasası'nın Anayasa'ya aykırı olduğu görüşüyle iptali için Anayasa Mahkemesi'ne göndermeye karar verdi.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|