Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 23 Kasım 2008Güncelleme: 23.11.2008 00:35 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Luis Aragones
Hava Durumu
İDO
İspanya
Hıristiyan Dünyası
Türk Telekom Basketbol Takımı
Basketbol
Turkcell Süper Lig
İntihar
Ankaragücü
Add to Google
16 Mart 2008 Pazar 00:06 Toplum

'Patlayıcıyı 12 yaşında kıza taşıttılar'

PKK'NIN PATLATMAK ÜZERE 'HEDEFİNE' GÖNDERDİĞİ BOMBAYI, 12 YAŞINDA BİR KIZA TAŞITTIKLARI ORTAYA ÇIKTI

10 gün önce bir otobüs durağına bırakılan bombayla ilgili Adana'da bir eve operasyon düzenleyen polis, PKK'nın dağ kadrosundan bir kadınla 12 kişiyi yakaladı. Patlayıcının küçük bir kıza taşıtıldığı iddia edildi.

HABERİN AYRINTILARI

Bir belediye otobüs durağında 10 gün önce bulunan ve imha edilen 2.5 kilo C-4 patlayıcının 12 yaşında çocuğa taşıtıldığı iddia edildi.

Polis, bombalı eylemin planlayıcısı olmakla suçlanan bir kadın dahil 12 kişiyi, keskin nişancıların da katıldığı operasyonla yakaladı.

Eylemin planlayıcısı olduğu iddia edilen Ş.A.'nın PKK'nın dağ kadrosunda sekiz yıl eylemlere katıldığı, bomba eğitimi aldıktan sonra Adana'ya geldiği belirtildi.

Görgü tanıklarına göre bombayı taşıyan ve paketin üzerinde parmak izleri bulunan 12 yaşındaki B.Ö., cezai ehliyeti olmadığı için salıverildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı 'C-4'ü bilinen en kuvvetli patlayıcı olarak nitelendiriyor. TNT'den yaklaşık 1.5 kat daha güçlü olan C-4, aynı zamanda infilak hızı en yüksek patlayıcılardan biri olarak biliniyor. Beyaz renkli, kokusuz, yumuşak, hamur gibi bir madde olan C-4, daha çok demir ve çelik gibi sert cisimlerin tahribinde kullanılıyor.

Pembe mini etek, şapka

10 gün önce Kuruköprü Mahallesi'nde bir otobüs durağına bırakılan poşette 2.5 kilo C-4 olduğunun söylenmesi, Adana'da heyecan yaratmıştı. İçinde 2.5 kilo C-4 patlayıcı bulunan paketin içindeki düzenek, bomba uzmanlarınca imha edilmişti. Görgü tanıkları, paketin pembe mini etek, siyah çorap ve şapka giymiş bir kız çocuğu tarafından bırakıldığını anlattı.
Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, elde edilen bilgiler doğrultusunda, Dağlıoğlu Mahallesi'nde bir eve baskın yaptı. Keskin nişancıların da eşlik ettiği operasyonda eylemin planlayıcısı olduğu iddiasıyla 26 yaşındaki Ş.A. ile bir kısmı çocuk 12 kişi yakalandı. Evde bir tabanca, değişik çaplarda tabanca şarjörleri, 9 mm ve 7.65 mm çaplı toplam 61 mermi bulundu. Bomba paketindeki parmak izlerininse Ş.A. ve 12 yaşındaki B.Ö'ye ait olduğu öğrenildi.

İddiaya göre B.Ö, Çocuk Şube Müdürlüğü'nde olayı şöyle anlattı: "Ş.A.'yla gezdik. İnternet kafeye girdik, ben oyun oynadım, o yazıştı. Sonra çıktık. Benzin istasyonunun yanına geldiğimizde bana poşeti uzattı, 'Benzinliğe bırak' dedi. Ben de poşeti aldım, benzinliğin yanındaki durağa bırakıp geldim. Bu sırada Ş. karşıdan beni izliyordu."

B.Ö. 'çocukların cezai ehliyeti olmaması' nedeniyle Adana Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakılıp akrabalarına teslim edildi. İki kişi Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi, diğer zanlılar sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

İlgili Başlıklar:
PKK Terörü (503 haber)
PKK (380 haber)
Çocuk Suçlular (25 haber)






İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.

ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.

Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.

İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam