türk net en son haber 6 Temmuz 2008Güncelleme: 06.07.2008 02:25 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Hasan Doğan
Vefat Haberleri
Abdüllatif Şener
Sinan Şamil Sam
Osman Gürbüz
Mustafa Balbay
Ergenekon Davası
Tenis
Hava Durumu
Cemil Çiçek
Add to Google

28 Mart 2008 Cuma 10:35 Toplum

ÜNİVERSİTEDEN ATILABİLİR... YÖK, 'YÖK Başkanı’nı asistan bile yapmam' diyen Celal Şengör hakkında soruşturma başlattı

Yükseköğrenim Kurumu YÖK, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celál Şengör’ün "üniversiteden atılması" talebiyle soruşturma başlattı.

Hürriyet gazetesinden Sefa KAPLAN'ın haberine göre, "YÖK Başkanı’nı asistan bile yapmam" diyen Prof. Şengör, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından YÖK üyeliğine aday gösterilmişti. Bir şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmanın sonucuna göre Prof. Şengör üniversiteden atılabilecek.

Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından "gizli" kaydıyla ve Prof. Dr. Ziya Sacit Önen ve E. Tümg. Kemal Ay imzasıyla gönderilen mektupta şöyle deniliyor:

"İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olamanıza rağmen, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, 14 Haziran 2006 tarihinden bu yana Şengör Gayrımenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş’de yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığınız, bu sebeple Yükseköğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 11 (a-1) maddesinde ifade edilen disiplin suçunu işlediğiniz iddiasıyla, hakkınızda açılan disiplin ve ceza soruşturmasıyla ilgili ifade vermek üzere 8 Nisan 2008 Salı günü saat 14.00’te İstanbul Teknik Üniversitesi Röktörlüğü’nde hazır bulunmanızı, bulunmadığınız takdirde Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 24. maddesine göre savunma hakkından vazgeçmiş sayılacağınızı bildirir, gereğini rica ederiz."

Prof. Şengör, gayrımenkul işine girmek üzere kurulan bir şirketin yönetim kurulunda bulunduğuna dair haberlerin iki yıl önce Milliyet Gazetesi’nde yayımlanması üzerine aynı gazeteye şu açıklamayı yapmıştı: "Böyle bir şirket var, kuruldu. Bunun sebebi ise aile içi bir mal paylaşımına gidiliyor olması. Onun için de kanun gereği şirket kuruldu. Tamamen bir aile şirketi. Aile içinde mal paylaşımını sağlayacak. Mallar bölündükten sonra da feshedilecek. Ancak kesinlikle konut işine girmeyeceğiz. Konut yapma gibi bir amacımız yok. Ben kesinlikle böyle bir şey yapmam."

İlgili Başlıklar:
YÖK (158 haber)
Celal Şengör (11 haber)
Yusuf Ziya Özcan (86 haber)






Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu, Türkiye'de bir ilk: Hem cezaevi hem mahkeme... Ve sanık sayısı kalabalık Ergenekon, burada görülebilir:

Marmara'nın doğusu, Karadeniz Bölgesi, Eskişehir, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde YAĞMUR da var; diğer yerler BULUTLU

39 yıl istemiyle dava açıldı, ancak Rahşan Affı’ndan yararlanıp kısa sürede çıktı. Af kapsamında olmayan suçlardan nasıl kurtulduğu ise bilinmiyor

Ergenekon zanlısı olarak gözaltına alınıp serbest bırakılan Tercüman Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi’ye Prof. Alemdaroğlu ile çekilmiş fotoğrafı ve Tolon’la yaptığı telefon konuşması soruldu

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY