|
|
08 Nisan 2008 Salı 14:33
|
Toplum
|
Türk İş, DİSK ve KESK ortak karar aldılar; 1 Mayıs'a TAKSİM'DE kutlayacaklar
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), bu yıl 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldı.
TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir, Taksim Gezi Parkı'nda bir basın toplantısı düzenledi.
DİSK Genel Sekreteri Görgün, sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık ve demokrasi için 1 Mayıs'ta omuz omuza olacaklarını ifade ederek, ''Bizler ülkemizin emek örgütleri TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK olarak 1 Mayıs 2008'de sosyal adalet, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, barış ve demokrasi için Taksim'deyiz'' dedi.
Görgün, ''1 Mayıs'ta emek örgütlerinin sosyal adalet, eşitlik ve demokrasi için haykıracaklarını'' ifade ederek, ''Sosyal güvenlik ve sağlık haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Kıdem tazminatı hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Hükümetin işçi haklarını gasp etme girişimi karşısında tek yumruk, tek ses olacağız. Özelleştirmeye, taşeronlaştırmaya ve güvencesiz çalışmaya 'dur' diyeceğiz'' şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından gazetecilerin ''1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için İstanbul Valiliği'nden izin talepleri olup olmadığı'' yolundaki sorularını yanıtlayan Görgün, tüm dünyadaki uygar ülkelerde 1 Mayıs'ın o ülkenin büyük kentlerinin en görkemli alanlarında kutlandığını belirterek, ''Türkiye uygar bir ülkedir. Elbette girişimlerimiz valilik nezdinde, hükümet nezdinde sürecek. İzin konusu şu an gündemde değil, izne gerek yok. Türkiye'nin en büyük 1 Mayıs Meydanı'nda 1 Mayıs'ta olacağız''dedi.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|