|
|
11 Nisan 2008 Cuma 16:28
|
Toplum
|
İlker Başbuğ, KARAMSARLAR İÇİN AĞIR konuştu: Bölücü terörle mücadelede karamsarlık demek, örgüte yardım etmekle EŞANLAMLIDIR
BAŞBUĞ: TERÖRLE MÜCADELEDE KARAMSARLIĞA YER YOKTUR
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, terörle mücadelenin bir süreç olduğunu, bu sürecin, zor ve acılı olduğunu, sabır ve kararlılık istediğini belirterek, ''Bu mücadelede hiçbir zaman karamsarlığa yer yoktur. Karamsar düşüncelerin ifadesi, örgüte yardımıyla eş anlamlıdır'' dedi.
Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) karargahında yaptığı basın açıklamasında, bir ülkedeki terör örgütünün, dışarıdan destek almadan varlığını devam ettirmesinin olanaksız olduğunu vurgulayarak, terör örgütüne destek verdikleri için uyardıkları birçok ülkenin dolaylı veya dolaysız terör örgütüne destek vermeye devam ettiğini bildirdi. Orgeneral Başbuğ, Kıbrıs'ın güneyinde bulunan bazı terör örgütü destekçileri tarafından, örgütün dağ kadrosuna eleman temin edildiği ve bölücü örgüte maddi destek sağlandığının bilindiğini kaydetti.
Şubat ayı içerisinde Irak'ın kuzeyine yapılan askeri harekatla ilgili detaylı bilgi veren Orgeneral Başbuğ, operasyona ilişkin kendisine yöneltilen soruların başında, ''harekatta elde edilen bu üstün başarının'' nelere dayandığı sorusu geldiğine işaret ederek, şunları söyledi:
''Operasyonun başarısının altında, alınan hesaplı risk yatmaktadır. Komutanlar, gerektiği zamanlarda hesaplı riskleri de alabilmelidir. Hesaplı risklerin esas itibariyle iki nedenle alınır: bölücü terör örgütü üzerinde baskın tesiri yaratarak,bölücü terör örgütüne en etkili darbeyi vurmak, operasyonu en az zayiatla tamamlamak. Bu nedenlerle operasyonun bölücü terör örgütünün en hazırlıksız olduğu, beklemediği zaman ve yerde icra edilmesi planlanmıştır.''
''Operasyonun ne zaman, nereye, hangi birliklerle ve ne kadar süreli olarak icra edileceğinin, aralık 2007 ayında belirlendiğini'' belirten Başbuğ, ''Bu belirleme tamamen kendi istihbarat birimlerimizin elde ettiği bilgilere dayalı olarak yapılmıştır. Operasyonun icrası sürecinde kendi istihbarat vasıtalarımızın ve ABD istihbarat vasıtalarının elde ettikleri bilgiler kullanılmıştır'' dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ, operasyonla ilgili olarak, şunları söyledi:
''Bu operasyon; bölücü terör örgütü üzerinde, bugüne kadar hiçbir operasyonda elde edilemeyen derecede bir baskın tesiri yaratarak; operasyon bölgesinde bulunan ve bölgeye takviye olarak gelen toplam 350'ye yakın teröristin 240'ını etkisiz hale getirerek ki bu netice yüzde olarak bölgedeki teröristlerin yüzde 70'inin etkisiz hale getirilmesidir, bu da bugüne kadar operasyonlarda elde edilen en büyük yüzdedir,
Bölücü terör örgütü unsurlarına unutamayacağı bir darbe vurarak, derin kar ve şiddetli soğuklarda terör örgütleriyle mücadele tarihine emsalsiz bir örnek olarak geçmiştir.
Bu operasyonu icra edenlerle Türk ulusu ve Türk ulusunun dostları gurur ve sevinç duymalıdır. Farklı tarafta ve düşüncede olanlarınsa endişe duymasından tabii bir şey olamaz.''
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|