|
|
26 Nisan 2008 Cumartesi 15:18
|
Toplum
|
Dün 3 şehit vermiştik... Bugün 2 şehit daha
Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Uludere ilçesinde mayına basan 1 güvenlik görevlisi ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğunu bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde dün akşam yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış mayına basma sonucu, bir güvenlik görevlisi ile bir Geçici Köy Koruyucusu şehit oldu.
Şırnak'ın Uludere ilçesi Türkiye-Irak sınır hattında görevli birliğe Irak toprakları içerisinden bir grup terör örgütü mensubu tarafından dün saat 19.15'te uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Açılan ateşe, güvenlik güçlerince anında ve misliyle karşılık verildi.
Şırnak ili Uludere ilçesinin dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince yapılan aramada da terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet el bombası ve bir adet lav silahı bulundu. Osmaniye'nin dağlık arazi kesiminde muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Çukurca?Hakkari karayolunda da terör örgütü mensuplarınca yol üzerindeki bir menfeze yerleştirilmiş patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.
Bingöl'ün Kiğı ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince önceki gün yapılan aramada ise bir adet mayın ile tuzaklanmış el bombası bulunarak etkisiz hale getirildi.
Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde yapılan aramada 2 adet patlayıcı madde düzeneğinin bulunarak etkisiz hale getirildiği belirtilirken, güvenlik güçlerince Cudi'de yürütülen operasyonların da sürdüğü kaydedildi.
YÜKSEK Askeri Şûra (YAŞ) olağan kış toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ağustos ayı toplantısında hiçbir ihraç dosyasının görüşülmediği YAŞ’a bu kez ihraç dosyası girip girmeyeceği merakla bekleniyor
Mersin'in Tarsus ilçesinde dün sabah meydana gelen olayda, 3 yaşındaki Ayşenur Öztunç, portakal bahçesinde çalışan annesinin yanına gitmek için evden çıktı.
1 cm. olan ve suyun içinde 7-8 cm.'ye kadar ulaşan kimyasal içerikli oyuncağı yutan küçük kız hastaneye kaldırıldı
Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in, yanlış teşhis ve tedavi sonucu komaya girdiği iddia edilen oğlu Serhan Şeşen'in beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.
Kandıra Cezaevinde tutukluyken avukat Özge Yılmaz ile evlenen Peker baba oluyor. Ceza ve İnfaz Kanuna göre cezaevinde cinsel ilişki kurmak yasak
Van’da emekli 2 imamın, 110 hacı adayını dolandırıp hacca gittiği öne sürüldü. Dolandırılanlar, kendilerinden kişi başına 3 bin 200 Euro alınan şirketi basıp görevlilerle tartıştı.
|