Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 10:36 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Yayıncılık Dünyası
Yayıncılık Sektörü
Google
Yerel Seçimler
YAŞ Toplantıları
Pitbull ve Köpek Saldırısı Vakaları
Mersin
ABD Ordusu
Asker
Çocuk Sağlığı
Add to Google
29 Nisan 2008 Salı 01:38 Toplum

Tahliye edilen Nurettin Demirtaş'a 'askerlik yaptırılması' bekleniyor

DEMİRTAŞ VE 51 KİŞİYE TAHLİYE

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan 52 kişinin tahliyesine karar verdi.

Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığında kurulan mahkemede görülen davanın 5. duruşmasına sanıklar ve avukatları katıldı.

Mahkemenin bugünkü duruşmasında ifade veren ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan bazı yükümlü sanıklar, ''askerliğe elverişsiz raporu almak gibi bir kastlarının olmadığını'' ileri sürdü.

Suçsuz olduklarını savunan yükümlü sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme huzurunda sorguları henüz yapılamayan bazı sanıkların avukatları da tahliye talebinde bulunarak, mahkeme tarafından olası bir tahliye kararı verilmesi halinde müvekkillerini ifade vermek üzere mahkemede hazır bulunduracaklarını söyledi.

Savcı Albay Ahmet Zeki Üçok, iştirak suçundan yargılanan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ahmet Erdem, DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu, ''askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan ve mahkeme huzurunda sorgu ve ifadeleri tespit edilen 52 yükümlü sanığın tahliyelerine karar verildiğini açıkladı.

Erdem, bu kişilerin duruşmalardan vareste tutulmalarının kararlaştırıldığını söyledi.

NURETTİN DEMİRTAŞ ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI'NDA

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesince tahliye edilen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 52 kişi, Abidinpaşa Mahallesi'ndeki Askerlik Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

''Askerlikten kurtulmak için hile yapmak'' suçundan yargılanan ancak askeri mahkemece tahliyelerine karar verilen 52 kişi, Sincan'daki Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra, askeri araçlarla Abidinpaşa Mahallesi'ndeki Askerlik Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

Buradaki işlemleri tamamlanan DTP Genel Başkanı Demirtaş, daha sonra Yenimahalle'deki İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Tahliye edilen diğer kişilerin Askerlik Dairesi Başkanlığı'ndaki işlemleri ise sürüyor.

Bu arada, tahliye edilen kişiler Askerlik Dairesi Başkanlığına götürülürken yakınları da araçlarla takip ettiler.

İlgili Başlıklar:
Nurettin Demirtaş (44 haber)
Askerlik (124 haber)
DTP (530 haber)

Kaynak: AA





AKP’nin bir ay önce taşındığı Sütlüce’deki İstanbul İl Başkanlığı’nın giriş katında parça tesirli bombanın patlaması sonucu 4’ü polis 10 kişi yaralandı.

Özcan, eşi ve oğlu Sinan’la Bilkent Üniversitesi Amerikan futbolu takımında oynayan oğlu Kaan’ın maçını izledi. Özcan, YÖK’te 'Spor Komisyonu' oluşturulduğunu müjdeledi.

Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Yeşildere, 'Şaşaalı yaşayan rektörler var, bu para açlık sınırındaki araştırma görevlisine verilmeli' diyor...

YÜKSEK Askeri Şûra (YAŞ) olağan kış toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ağustos ayı toplantısında hiçbir ihraç dosyasının görüşülmediği YAŞ’a bu kez ihraç dosyası girip girmeyeceği merakla bekleniyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde dün sabah meydana gelen olayda, 3 yaşındaki Ayşenur Öztunç, portakal bahçesinde çalışan annesinin yanına gitmek için evden çıktı.

1 cm. olan ve suyun içinde 7-8 cm.'ye kadar ulaşan kimyasal içerikli oyuncağı yutan küçük kız hastaneye kaldırıldı

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam