Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 10:14 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Yayıncılık Dünyası
Yayıncılık Sektörü
Google
Yerel Seçimler
YAŞ Toplantıları
Pitbull ve Köpek Saldırısı Vakaları
Mersin
ABD Ordusu
Asker
Çocuk Sağlığı
Add to Google
30 Nisan 2008 Çarşamba 03:22 Toplum

Bir jeoloji profesörü, 1999 depreminden sonra neler yaşadı? 'Bize bilim yapma hocam, samimi duygularını ve endişelerini anlat' dediler...

HOCA DA BU KİTABI YAZDI: “Bir bilim adamının not defterinden: Fay’a Seyahat”

İstanbul’u tehdit eden Marmara Fayı’nı inceleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Fay ürkütücü. Marmara’nın altı kaynıyor. Bu hali tıpkı 1999 Gölcük depreminden önce Körfez’deki fayın belirtilerine benziyor” dedi

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, geçen yıl “Nautile” adlı özel bir denizaltıyla Marmara Denizi’nin derinliklerindeki faya yaptıkları dalışı kitaplaştırdı.

“Bir bilim adamının not defterinden: Fay’a Seyahat” adlı kitabın tanıtım kokteylinde Görür, “Kitap gelmekte olan Marmara Depremi’nin ciddiyetini anlatabilmek için yazıldı” dedi.

Kuzey Anadolu Fayı’nın Marmara’daki kolunu görmek için 31 Mayıs 2007 tarihinde özel bir denizaltıyla 1239 metre derine dalan Görür, tam 7 saat süreyle inceleme yaptı.

Fayı inceleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Çok bariz bir çatlak, belirgin bir kırık. Tıpkı 1999 depremlerindeki o fay hattı gibi. Bazı noktalarından gaz ve su çıkışı var. Hatta bu yönüyle Marmara’nın altı fokur fokur. Bu özellikleri ile tıpkı 1999 Gölcük depreminden önce Körfez’deki fayın belirtilerini sergiliyor” dedi.

Günün birinde Marmara’nın altındaki fayın uyanacağını dile getiren Görür, “ 2029’a kadar herhangi bir anda Marmara’yı deprem bekliyor. Düzce ve Gölcük depremleri 55 saniyede Marmara’nın altındaki kabuğa ciddi miktarda stres yükledi. Bu kabuk bu strese fazla dayanamaz. Depremin boyutu 7 ila 7.6 arasında olabilir “ diye konuştu.

Görür, tüm bu araştırmalar ve yapı stokunun yüzde 60’ının kaçak olduğu bir İstanbul’da yöneticileri ciddi çalışmamakla suçladı. Marmara’nın çöplüğe döndüğünü de dile getiren Görür, “Denizin altı tsunami üretmek için uygun durumda. Daha önce de Marmara’da tsunami olmuştu ” dedi.

İlgili Başlıklar:
Prof Naci Görür (3 haber)
Kitap (105 haber)
Deprem Araştırmaları (31 haber)






Özcan, eşi ve oğlu Sinan’la Bilkent Üniversitesi Amerikan futbolu takımında oynayan oğlu Kaan’ın maçını izledi. Özcan, YÖK’te 'Spor Komisyonu' oluşturulduğunu müjdeledi.

Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Yeşildere, 'Şaşaalı yaşayan rektörler var, bu para açlık sınırındaki araştırma görevlisine verilmeli' diyor...

YÜKSEK Askeri Şûra (YAŞ) olağan kış toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ağustos ayı toplantısında hiçbir ihraç dosyasının görüşülmediği YAŞ’a bu kez ihraç dosyası girip girmeyeceği merakla bekleniyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde dün sabah meydana gelen olayda, 3 yaşındaki Ayşenur Öztunç, portakal bahçesinde çalışan annesinin yanına gitmek için evden çıktı.

1 cm. olan ve suyun içinde 7-8 cm.'ye kadar ulaşan kimyasal içerikli oyuncağı yutan küçük kız hastaneye kaldırıldı

Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in, yanlış teşhis ve tedavi sonucu komaya girdiği iddia edilen oğlu Serhan Şeşen'in beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam