Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 09:56 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Yayıncılık Dünyası
Yayıncılık Sektörü
Google
Yerel Seçimler
YAŞ Toplantıları
Pitbull ve Köpek Saldırısı Vakaları
Mersin
ABD Ordusu
Asker
Çocuk Sağlığı
Add to Google
30 Nisan 2008 Çarşamba 13:24 Toplum

TÜRK-İŞ TAKSİM'DEKİ KUTLAMALARA KATILMIYOR... Vazgeçtiler

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN MUSTAFA KUMLU: "PROVOKASYON ENDİŞELERİ GÖZARDI EDİLEREK TAKSİM'E GİDİLMESİ 1 MAYIS'IN KUTLAMA RUHUNA UYGUN DÜŞMEYECEK"

"1 MAYIS'TA TAKSİM ANITINA ÇELENK KOYACAK, SAYGI DURUŞUNDA BULUNACAĞIZ"

KESK ve DİSK'le birlikte 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama gösterileri düzenlemeyi planlayan Türk-İş, gerginliğin tırmanması üzerine bu ısrarından vazgeçti. Provokasyon endişelerine rağmen Taksim'e gidilmesinin 1 Mayıs'ın kutlama ruhuna aykırı olacağı kararına varan Türk-İş, Taksim'deki izinsiz gösterilere katılmayacak ancak Taksim Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunacak.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, yatığı yazılı açıklamada, Türk-İş'in, 1 Mayıs'ın İstanbul Taksim Meydanı'nda kutlanmasını yürekten istediğini, bu isteğini gerçekleştirmek için DİSK ve KESK ile birlikte yoğun çaba sarfettiğini hatırlatarak, ilgili bakanlarla görüşüldüğünü ve son olarak Taksim Meydanı'nın emekçilere açılması talebini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini kaydetti.

Hükümetin yaklaşımının Taksim alanındaki kutlamalara ilişkin yoğun provokasyon endişesi içerdiğinin altını çizen Kumlu, "Hükümet, Taksim Alanı'nın bizlerin istediği biçimde kutlamalara açılamayacağını kesin bir dille ifade etmekte, ısrarının sürmesi halinde güvenlik güçleri ile emekçilerin karşı karşıya geleceği açıkça belirtilmektedir. Taksim'de 1 Mayıs'ı kutlama ısrarı, Taksim yaralarının sarılması ve Taksim korkusunun aşılması açısından haklı bir ısrardır, Hükümetin, önerdiğimiz bütün alternatif
modellere rağmen gerekli güvenlik önlemlerini alarak Taksim alanını bizlere açmaması üzücüdür. Ancak Türk-İş, açıkça ifade edilen endişelerin göz ardı edilerek Taksim'e gidilmesinin 1 Mayıs'ın kutlama ruhuna uygun olmayacağını düşünmektedir" dedi.

Türk-İş'in, 1 Mayıs'ı Türkiye'nin dört bir yanında düzenleyeceği mitinglerle kutlayacağını anlatan Kumlu, şöyle devam etti: "Türk-İş Yönetim Kurulu, 1 Mayıs'ta Taksim'de olmak isteyen sendikalarımızın bu kararına saygı duymaktadır. Türk-İş Yönetim Kurulu ile Türk-İş'e bağlı bazı sendikalarımızın yöneticileri de 1 Mayıs 2008'de Valilikçe izin verilen sınırlar içinde Kazancı Yokuşu ve Taksim Anıtıma çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacaktır.

Türk-İş Yönetim Kurulu, Taksim Alanı'nda kitlesel bir kutlama için İstanbul Valiliğince İzin verilmemesi nedeniyle ülkemizin içinde bulunduğu gergin ortamı da dikkate alarak Türk-İş topluluğunu 1 Mayıs'ta Taksim'e davet etmeyi, temsil ettiği kitlenin güvenliği ve sendikal özerklik açısından gerekli görmemektedir."

İlgili Başlıklar:
Türk İş (29 haber)
1 Mayıs Kutlamaları (90 haber)





Yorumlar
zehir zemberek - 01.05.2008 02:42
işçiye reva görülen asgari ücret için hükümete teşekkür eden sendikadan da böyle bir davranış beklenirdi.
Ali Sırrı Sile - 30.04.2008 15:51
Bravo Türk-iş, bravo türkiyenin vatan millet kıymeti bilen sendikacıları. Ülkede huzur olmadıkça, gerginlikler kalıcı hale geldikçe, ne iş barışı yolunda ne de emeğin sorunlarını çözme yolunda bir santim bile ilerlenemez. Bu gerçeği herkesin görmesini dilerim.

YÜKSEK Askeri Şûra (YAŞ) olağan kış toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Ağustos ayı toplantısında hiçbir ihraç dosyasının görüşülmediği YAŞ’a bu kez ihraç dosyası girip girmeyeceği merakla bekleniyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde dün sabah meydana gelen olayda, 3 yaşındaki Ayşenur Öztunç, portakal bahçesinde çalışan annesinin yanına gitmek için evden çıktı.

1 cm. olan ve suyun içinde 7-8 cm.'ye kadar ulaşan kimyasal içerikli oyuncağı yutan küçük kız hastaneye kaldırıldı

Grup Gündoğarken'in solisti Burhan Şeşen'in, yanlış teşhis ve tedavi sonucu komaya girdiği iddia edilen oğlu Serhan Şeşen'in beyin ölümünün gerçekleştiği açıklandı.

Kandıra Cezaevinde tutukluyken avukat Özge Yılmaz ile evlenen Peker baba oluyor. Ceza ve İnfaz Kanuna göre cezaevinde cinsel ilişki kurmak yasak

Van’da emekli 2 imamın, 110 hacı adayını dolandırıp hacca gittiği öne sürüldü. Dolandırılanlar, kendilerinden kişi başına 3 bin 200 Euro alınan şirketi basıp görevlilerle tartıştı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam