|
|
12 Aralık 2006 Salı 14:11
|
Toplum
|
Baykal'ın villasında İKİNCİ KEZ keşif yapılacak
Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aleyhine açtığı manevi tazminat davasında, Baykal'ın villasında yeni bilirkişi heyeti oluşturularak, ikinci defa keşif yapılmasına karar verdi.
Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, Baykal'ın avukatı Şahin Mengü ile Unakıtan'ın avukatı Ali Özkaya katıldı.
Avukat Mengü, duruşma arasında bilirkişi raporu ve heyetine itirazlarını içeren dilekçe verdiklerini belirterek, üniversite öğretim üyeleri veya meslek odalarından oluşturulacak yeni bir bilirkişi heyeti ile yeniden keşif yapılmasını talep etti. Mengü, davanın taraflarından birinin bakan, diğerinin ise başbakan olabilecek bir kişi olduğunu ifade ederek, etki altında kalmamaları için bilirkişilerin halen görevde olan memurlardan seçilmemesini istedi.
Unakıtan'ın avukatı Özkaya da bilirkişi heyetinin meslek odalarından seçilmemesini, odaların siyasetin içinde olduklarını söyledi.
Özkaya, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununun 277/2. maddesi uyarınca bilirkişilerin şahsına yapılan itirazların keşiften 3 gün sonra yapılması gerektiğini belirterek, bilirkişi heyetine yapılan itirazı da kabul etmediklerini kaydetti.
Yargıç Zeki Deniz, emekli bir mimar ve bir kadastro mühendisi belirlenerek, Baykal'ın Angora Evleri'nde bulunan villasında ikinci bir bilirkişi incelemesi yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|