türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 17:20 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

03 Mayıs 2008 Cumartesi 10:30 Toplum

Türk sinemasının duayenlerinden, yapımcı Kadri Yurdatap (77), İstanbul'da vefat etti

Yurdatap'ın cenazesi yarın Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Kadri Yurdatap, 1931 yılında İstanbul'da doğdu. Pek çok önemli filmde yapımcı olarak imzası bulunan Yurdatap'ın önemli filmleri arasında; ''Hiçbir Yerde (Tayfun Pirselimoğlu)'', ''Kızgın Toprak (Feyzi Tuna)'', ''Dul Bir Kadın (Atıf Yılmaz)'', ''Kupa Kızı (Başar Sabuncu)'', ''Züğürt Ağa (Nesli Çölgeçen''), ''Kuyucaklı Yusuf (Feyzi Tuna)'', ''Her Şeye Rağmen (Orhan Oğuz)'', ''Av Zamanı (Erden Kıral)'' ve ''Benim Sinemalarım (Füruzan, Gülsün Karamustafa)'' bulunuyor.

Gazetecilik de yapan Kadri Yurdatap, ''Sinemagazin'' isimli dergiyi de çıkardı. Ülkü Erakalın'la Ülkü Film (1963), daha sonra kendi adına Mine Film şirketini kuran (1975) Yurdatap, uzun yıllar Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (SESAM) de başkanlığını yaptı.

İlgili Başlıklar:
Vefat Haberleri (138 haber)






Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü dondurma markası Mado'nun Gaziantep yolu üzerinde bulunan tesisi bal arılarının akınına uğradı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Mehmet F.Ç, tanıdığı kokain satıcılarından tehditle para aldığı iddiasıyla tutuklandı.

Ramazan ayında sigara içtiği için bir dolmuş şoförü tarafından darp edildiğini ileri süren Ankara Barosu avukatlarından Erdal Güzel'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Başkent'te kazı yapan belediye ekipleri bir çuval içinde çok sayıda mermi ve 6 adet bomba atar mermisi buldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınouk beldesinde, dedikodu yaptıklarını öne sürdüğü 2 kişiyi silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eskişehir'in Beylikova ilçesinde bir ambulansın devrilmesi sonucu 3 sağlık görevlisi yaralandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam