|
|
05 Mayıs 2008 Pazartesi 09:22
|
Toplum
|
Paketleme timlerimiz Kandil’de
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 150 teröristin etkisiz hale getirildiği Kandil’e yönelik hava operasyonu sonrası, “paketleme timleri” görevde.
AKŞAM gazetesinin haberi:
Tam bir panik havası yaşayan PKK yönetici kadrosunu yakalayıp getirmek için özel timler oluşturuldu. PKK, Kandil operasyonu öncesi kongre yaparak ve bu görüntüleri Roj TV aracılığıyla yayınlayarak, “ayaktayız” mesajı verecekti. Ancak Savaşan Şahin’ler PKK’nın bu planını hüsranla bitti.
HEDEFTE KARAYILAN VAR
TSK’nın en seçkin birliklerinden olan Bordo Berelilerden oluşan timler, terör örgütünün lider kadrosuna kilitlendi. Bir süre önce PKK’nın sözde bölge sorumlularına yönelik bir operasyon gerçekleştiren MİT de operasyonlara özel katkı verdi. Paketleme timlerinin hedefinde, etkisiz hale getirildiklerine ilişkin iddialar ortaya atılan, Murat Karayılan ve Suriyeli Fehman Hüseyin’in yanı sıra, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Kadri Çelik ile bölge sorumluları da yer alıyor. Örgüte yakın kaynaklar da Karayılan ve Hüseyin’in hayatta olup olmadığına bir açıklama yapmazken, bu sessizlik hali anlamlı bulundu.
12 YENİ KARAKOL
TSK, operasyonlar sonrası PKK’nın Türkiye’ye yönelik olası sızma girişimlerine karşı da sınır önlemlerini artırdı. Kuzey Irak sınır bölgesinde sürekli güvenlik uçuşları gerçekleştirilirken İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Haftanin, Avaşin, Zap ve Hakurk bölgeleri dakika dakika izleniyor.
TSK ayrıca sınır bölgesindeki Cudi, Gabar, Tanin ve Kato gibi dağların yüksek bölgelerine yeni karakollar ve helikopter pistleri oluşturuyor. Hakkari-Şırnak sınır bölgesinde 12 yeni karakol ve pist alanı belirlendi.
Planları suya düştü
ARALIK 2007 hava operasyonları ve Şubat 2008 tarihli kara harekatından sonra ağır kayıplar veren örgüt, havaların ısınması ile birlikte tekrar toparlanma gayreti içine girdi. PKK yönetimi bu amaçla büyük bir kongre yapılmasını kararlaştırdı ve örgüt üyeleri kademeli olarak Kandil’de toplanmaya başladı. Plana göre Kandil Kongresi gövde gösterisine dönüştürülecek ve birkaç gün sonra Roj TV’de yayınlanacak görüntülerle, örgüt “ayaktayız” mesajı verecekti. PKK’nın Kandil’de 1 Mayıs akşam saatlerinde toplanmaya başlaması üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Diyarbakır 2’nci Hava Taktik Komutanlığı’na bağlı F-16 ve F-4 filoları saat 23:15 ten itibaren havalanmaya başladı. İki kol halinde hareket eden uçaklar Türkiye-İran sınır çizgisi ve Kuzey Irak üzerinden Kandil’e ulaştı. Saat 23:30’dan itibaren de Kandil Dağı’nın belirlenen bölgeleri yoğun ateş altına alındı.
İzmir Konak'ta meydana gelen patlamada 1'i albay 3 asker ve 7'si polis olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. İŞTE YARALILARIN İSİMLERİ:
Mersin'i kana bulamaya hazırlanan canlı bombanın uydudan takip edildiği ortaya çıktı. Emniyet, 4 canlı bombanın K. Irak'tan yurda sızdığını tespit etti.
Altaylı, 'günün egemenlerinin isteği doğrultusunda' yazmakla suçladı; Ilıcak karşıladı: ''Veli Küçük ve Teoman Koman'a dikkat çekiyordum, hani sizin talimat aldığınız kişiler!'
1.5 yaşındaki oğlunu boğazını ekmek bıçağıyla keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 34 yaşındaki anne, oğlunu sürekli ağladığı için öldürdüğü söyledi.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi bir grup, İspanya ve Almanya'ya ait olduğu belirtilen 2 askeri geminin İstanbul Boğazı'ndan geçişini protesto etti.
Mahalle baskısı, zabıta marifetiyle ÇİVİLİ SOPA dayağına dönüştü. Zabıtalar, Keçiören'de alkollü içki satan büfeciyi çivili zopalarla tekme tokat dövdü.
|