türk net en son haber 30 Ağustos 2008Güncelleme: 30.08.2008 17:06 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ümit Özat
Yalın
Zorlu Grubu
Magazin
Nikah - Düğün - Evlilik
Hüsnü Şenlendirici
Manchester United
UEFA Kupası
Şampiyonlar Ligi
Çete
Add to Google

14 Mayıs 2008 Çarşamba 15:28 Toplum

Sağlık bakanı, sigara yasağı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi: 2009'da kahvenane, kafeterya ve barlarda da sigara içilmeyecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Mayıs 2008'den itibaren kapalı mekanlarda sigara içiminin yasaklanacağını belirterek, yasağın 2009 yılında kahvehane, bar ve kafelerde de uygulanacağını açıkladı.

Bakan Akdağ, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan ve RTÜK Başkanı Zahit Akman, 19 Mayıs 2008 tarihinde başlayacak tütün ve tütün mamüllerine ilişkin yasanın uygulanmasına dair görüş alışverişinde bulunmak üzere öğlen yemeğinde Conrad Otel'de bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen yemeğin ardından açıklama yapan Bakan Akdağ, sigara içmeyen yüzde 70'lik bölümün, içilen ortamda kaldığı için zarar gördüğünü, bu durumdan en fazla çocukların etkilendiğini söyledi.

Akdağ, "Kanun yaptık. 19 Mayıs'tan itibaren bu kanunla ilgili hususlar yürürlüğe giriyor. Artık kapalı mekanlarda sigara içilmeyecek. Henüz sigarayı bırakacak kadar irademiz bizi o noktaya taşımamış olabilir ama bütün vatandaşlarımız, kendileri istemeyerek içseler de içmeyenlere zarar verecek şekilde kapalı mekanlarda sigara içme alışkanlığından vazgeçecekler. Bunu, sadece kanun için değil diğer insanların sağlığına saygımızdan dolayı yerine getireceğimize inanıyorum" dedi.

Sigara dumanından özellikle çocukların büyük ölçüde etkilendiğine dikkat çeken Bakan Akdağ, anne-babalara seslenerek, "Büyükleri, çocuklara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Çocukları evlerde de sigara dumanına maruz bırakmayalım" diye konuştu.

Bakan Recep Akdağ, kampanyanın beklenenin çok üstünde ilgi gördüğünü söyledi. Basının desteğinin öneminin de altını çizen Bakan Akdağ, bu konuda oluşturulan logoyu tanıttı. Akdağ, bu konuda büyük mesafe almayı hedeflediklerini ifade ederek, "Dumansız hava sahası anlamına gelen logo. Tüm insanlarımızı dumansız yaşama destek olmaya ve havamızı korumaya çağırıyorum. Kanunlara uymayanlar hakkında soruşturma açıyoruz. Günlerce, haftalarca devam ettirmeyeceğiz. Birkaç gün içinde müfettişlerimiz meseleyi tetkik
edecekler. Kusuru olanlar hususunda gereken yapılacak. Sayın Başbakan da konuyu yakından takip ediyor. Meseleyi cezalarla çözmek gayesinde değiliz. Yasa, kapalı yerlerde içenlere ve içilmesine müsaade edenlere de cezalar getiriyor. Kabahatler Kanunu'nun yetkisi çerçevesinde de zabıta, polis, yerine göre jandarma bu cezaları kesebilecek. Daha önceki yasada cezaların uygulanmasıyla ilgil bir açıklık yoktu. Bugün cezaların uygulanabilirliği de var. Bu meselenin cezalarla çözülebileceğini düşünmüyoruz.
Önümüzdeki bir yıl bu hususta ciddi bir bilinçlenme dönemi olacak. 2009'da kahvenane, kafeterya ve barlarda da sigara içilmeyecek. Sayın Genelkurmay Başkanı bile cezalar karşısında 'kapının önüne inip orada içeceğim' demiştir" açıklamasında bulundu.

İlgili Başlıklar:
Sigara Yasakları (57 haber)






Araç kiralama firmalarının şikayetleri üzerine harekete geçen İstanbul polisi, elebaşılığını Celal T.’nin üstlendiği 18 kişilik çeteyi çökertti.

İSTANBUL Şişli’deki bir banka şubesine turist kılığında giren soyguncular, veznede bulunan 100 bin YTL’yi alıp kayıplara karıştı.

Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale MKE barut fabrikasındaki patlamada yaralanan 26 kişiden 24'ünün taburcu edildiğini bildirdi.

OKS'de tercihinde yükselme sonucunda fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sağlık meslek liselerinde boş kontenjan kalmadı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam