türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 15:08 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Milli Gelir Hesapları
AB - Türkiye İlişkileri
Genelkurmay Haberleri
İlker Başbuğ
Ermenistan
Abdullah Gül
Michael Phelps
Filistin
İsrail
Teknoloji
Add to Google

20 Mayıs 2008 Salı 17:49 Toplum

Haşim Kılıç'ın bu sözleri tartışılır

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, 'Çıkacak karar ne olursa olsun göreceksiniz, hem demokrasimiz hem laikliğimiz hem de hukukumuz bu süreçten çok daha güçlenmiş olarak çıkacak' dedi.

Referans Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugünkü köşe yazısında Anayasa Mahkemesi Başkanı'yla yaptığı bir görüşmeyi aktardı.

Görüşme 16 Mayıs Cuma günü Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın türban davasıyla ilgili raporunu sunmasından 2 saat önce gerçekleşti.

Can, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliğine ilişkin davanın reddi yönünde görüş bildirmişti.

Görüşmeye ilişkin detayları, Haşim Kılıç'a söz verdiği için yazmadığını belirten Eyüp Can, fakat konuşma sırasında Haşim Kılıç'ın tam 3 kez tekrar ettiği bir cümleyi, tarihe not düşmek adına kayda geçirdiğini belirtti.

Eyüp Can'ın aktardığına göre, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç şu ifadeleri kullandı:

"İnanın çıkacak karar ne olursa olsun, göreceksiniz hem demokrasimiz hem laikliğimiz hem de hukukumuz, bu süreçten çok daha güçlenmiş olarak çıkacak. Ve yine inanın bu söylediğim, temenni değil"

Türban davası

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ayrıca, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğinin iptali istemiyle açılan davayı da, Anayasa Mahkemesi üyelerinin düşüncelerini aldıktan sonra gündeme koyacağını belirtti.

ÜÇÜNCÜ YOL NE OLABİLİR?

Başkent Ankara'da son günlerin flaş kulisi, AKP kapatma davasında bulunacak üçüncü yol..

Buna göre, Anayasa Mahkemesi AKP'yi kapatmayacak belki ama, tüm tarafları memnun edecek bir karara imza atacak. Parti, laiklik karşıtı eylemleri ve türban düzenlemesi yüzünden ceza alacak, ancak bu ceza kapatılma değil, hazine yardımından mahrum edilme olacak. Böylelikle, hem parti kapatılmamış, Tayyip Erdoğan yasaklı duruma düşmemiş olacak, hem de son dönem icraatları nedeniyle uyarılmış olacak...

Bu öneriyi yüksek sesle ilk dillendiren TBMM Başkanı Köksal Toptan oldu.

Toptan, AK Parti'nin kapatma davası ile ilgili üçüncü bir yol bulunmasına ilişkin önerisini tekrarladı. Dün yaptığı açıklamada, "Ben, entelektüeller, anayasa hukukçuları, siyaset bilimcileri tartışsın diye bir öneri geliştirdim. Ben somut 'şu yapılsın' demiyorum. Bunu Türkiye tartışsın diyorum" dedi.

"Şu olması lazımdır" diye bir önerisi bulunmadığını belirten Toptan, şöyle devam etti: "Ben bir yol biliyor da bunu kendi kafamda saklıyor değilim. Belki bu tartışmanın sonunda hukuki imkânsızlık da karşımıza çıkar, bilmiyorum. Türkiye, çok önemli bir karar sürecinde. Bu nedenle böyle bir imkân varsa, herkesin 'oh' diyebileceği, rahatlayabileceği bir imkân varsa ve Türkiye bunu aramazsa yazık olur. Arar bulamazsa mesele yok."

İlgili Başlıklar:
Haşim Kılıç (41 haber)
Anayasa Mahkemesi (208 haber)
AKPye Kapatma Davası (316 haber)






İlköğretim ve liselerde okuyan toplam 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un Güneydoğu ziyaretine ilişkin halkla iç içe olduğu 8 adet fotoğraf, Genelkurmay’ın sitesine konuldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, kalitesi ve fiyatı nedeniyle yoğun ilgi gören memba suyu istasyonlarının kapasitesini artırıcı çalışmalara başlandığı, istasyonların çalışma saatlerinde değişikliğe gid

3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü

Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam