|
|
23 Mayıs 2008 Cuma 17:57
|
Toplum
|
ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL KONTENJANA KARŞI
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Kurulun, üniversite kontenjanlarının artırılmasını son derece sakıncalı ve Türk yükseköğretiminin kalitesini bozucu anlamda değerlendirdiğini söyledi.
Akaydın, ÜAK toplantısının ardından, şöyle devam etti:
"Şu anda birçok üniversitemizde öğrenci derslikleri, mevcut öğrencilere bile yetmemektedir. Zaten geçtiğimiz yıllarda da YÖK ufak da olsa kontenjan artışları sağlanmıştır ve üniversiteler maalesef çok önemli bir doygunluğa erişmiştir. Bu tür kararların rektörlerin ve üniversitelerin görüşü alınmadan ileriye sürülmesini de kurulumuz, üniversite özerkliğine de ayrıca bir müdahale olarak yorumlamaktadır."
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|