Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 13:08 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Hollanda
Cinsellik
Magazin
Süper Marketler
İşsizlik
Özürlü Haberleri
Zafer Çağlayan
Kredi Kartlarıyla İlgili Haberler
Borsa Endeksi
Add to Google
25 Mayıs 2008 Pazar 07:53 Toplum

Vatandaşların özel bilgilerinin amaç dışı kullanımını önlemek amacıyla hazırlanan tasarı, güvenlik birimleri 'Bize istisna getirilsin' deyince...

DEVLETİN ARTIK BÖYLE BİR GÜCÜ VE NETWORK'Ü VAR: SEVGİLİVE KAN TAHLİLİ BİLE FİŞLENECEK... Meclis Adalet Alt Komisyonu, tereddütler üzerine tasarıyı görüşmeyi erteledi.

SABAH GAZETESİ konuyu manşetine böyle taşıdı:

SEVGİLİ BİLE FİŞLENECEK

Alt Komisyon'un AK Partili başkanı Hakkı Köylü "Tereddütteyiz. Tasarı muğlak. Sınırları belli değil. Kuruluşların istekleri doğru mu yanlış mı karar veremedik" dedi. CHP'li İsa Gök "Özel yaşam kalmayacak. Kişinin sevgilileri, sağlık bilgileri bile fişlenecek" diye konuştu.

'BİLGİLER BİZE AKTARILSIN'

MİT, polis ve jandarma yetkililerinin, suçla mücadele" gerekçesiyle komisyona tasarıyla ilgili şu talepleri ilettiği öğrenildi: Kişisel verileri, vatandaşın onayına bakmaksızın toplayabilelim. Diğer kuruluşların topladığı bilgiler bize aktarılsın.

Dikkat! Kan tahliliniz bile fişlenebilecek...

MİT, jandarma ve polis, kişiler hakkında tüm kamu ve özel kurumlardaki bilgilere erişim hakkı istedi. Tasarı bu şekliyle yasalaşırsa güvenlik birimleri, kişinin sağlık tahlillerine bile ulaşabilecek

Meclis Adalet Komisyonu gündeminde bulunan "Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı" fişleme tartışmalarını alevlendirdi. Vatandaşların siyasi görüşlerinden psikolojik durumlarına kadar her alandaki özel bilgilerinin amaç dışı kullanımını önlemeyi hedefleyen tasarı, güvenlik birimlerinin "fişleme yarışına" dönüştü. MİT, jandarma ve emniyet yetkilileri Meclis'e gelerek, "suç ve suçlu ile mücadele" gerekçesiyle kamu ve özel kurumlardaki bilgilere erişim ve dosyalama yetkisi istedi. Böylece bu üç kurum vatandaşlar ile ilgili psikolojik durumundan, sağlık raporlarına, oy verdiği siyasi partiye kadar yasal fişleme yapılması olanağının tanınmasını istemiş oldu.

'TASARIDA AYAR KAÇMIŞ'

Üç kurumdan gelen talepler alt komisyonda gerginlik yarattı. Tasarının, mevcut haliyle yasalaşması durumunda 'fişlemeye' yasal altyapı oluşturacağı ve insanların yaptırdığı küçük bir tahlilin bile dosyalanmasının yolunu açabileceği endişesi ortaya çıktı. Bunun üzerine Alt Komisyonun AK Partili Başkanı Hakkı Köylü, toplantılara ara verdi ve tüm kurumlardan tekrar tasarıya ilişkin görüş alınmasını istedi. Alt komisyonun tasarıyı baştan sona değiştirebileceği ve bu tür olaylara meydan vermemek için yeniden kaleme alabileceği bildirildi. CHP'li İsa Gök ise tasarının son derece tehlikeli olduğunu, "ırk, siyasi düşünce, din, mezhep veya diğer inançlar" gibi bilgelerin toplanmasının yolunu açacağını belirterek, "Devlet, vatandaşın sevgilisinin kim olduğu, gay olup olmadığını bile fişleyecek" dedi. Gök, "İstihbarat kuruluşlarına suçu önlemek için kişisel verilerin kullanılması konusunda yetki verilebilir ama burada ayar kaçmış" dedi.

İlgili Başlıklar:
TBMM (495 haber)
Polis Emniyet Haberleri (427 haber)
Yasa Değişiklikleri (117 haber)





Yorumlar
kaan polat - 25.05.2008 13:56
Hicbir suc islememis olan insanlari fislemeye hicbir devletin hakki olmamali.

AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Meral Özdağ'ın eşi Hüseyin Özdağ'ın aracına molotofkokteylli saldırı gerçekleştirildi.

Ardahan’dan Trabzon’a mahkum nakli yapan askeri araç Artvin’in Şavşat ilçesi Yavuzköy mevkinde yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı.

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle memurlara bir dizi yeni hak verilmesi planlanıyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sorunun cevabını bulmak için inceleme başlattı.

ABD’de yapılan bir araştırma, bu sistemin de hem konuşanı, hem de otomobildeki diğer kişileri tehlikeye attığını ortaya koyuyor.

Peker, gazetecilere böyle seslendi: 'Eşim birazdan burada olacak. İnanmıyorsanız hastaneye götürüp muayene ettirin'...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam