|
|
26 Mayıs 2008 Pazartesi 12:33
|
Toplum
|
YUNANİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI ANKARA'DA
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitrios Grapsas, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Genelkurmay Karargahı'nda ziyaret etti.
Görüşmenin başlangıcında basın mensuplarının kısa bir süre görüntü almasına izin verildi. Bu sırada, Konuk Genelkurmay Başkanı, Türkiye ile Yunanistan'ın ortak bir şansı olduğunu, Venizelos ve Atatürk gibi çok büyük iki lidere sahip olduğunu dile getirdi. Grapsas, ''Bu iki lider oldukça önemli. Savaştan sonra büyük emek vererek iki halkın barışı için gayret gösterdiler. Onun için görevimiz, bugün bu iki büyük liderin adımları üstünde bu yola devam etmek. Tarihe hakkını vermek istiyorsak ve halklarımızı dediğimiz kadar çok seviyorsak bunu yapmalıyız'' diye konuştu.
Orgeneral Büyükanıt da Grapsas'ın sözlerine aynen katıldığını belirterek, ziyaretin önemine işaret etti. Orgeneral Büyükanıt, ''Venizelos ile Atatürk, çok kısa sürede barış sağlamışlardır. Atatürk 1933'te Yunan Büyükelçisiyle yaptığı görüşmede şunu söylüyor: 'Askerler hep savaş yaparlar zannedilir, ama onlar barışı da iyi yaparlar.' Güvenlik şemsiyesini askerler olarak biz sağlayabilirsek, politikacılar da daha iyi diyalog kurabilirler'' dedi.
Orgeneral Dimitrios Grapsas, Genelkurmay Karargahı'na gelmeden önce Anıtkabir'i ziyaret etti.
İlköğretim ve liselerde okuyan toplam 14 milyon öğrenci ve 662 bin öğretmen 3 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yapacak.
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un Güneydoğu ziyaretine ilişkin halkla iç içe olduğu 8 adet fotoğraf, Genelkurmay’ın sitesine konuldu.
Belediyeden yapılan açıklamada, kalitesi ve fiyatı nedeniyle yoğun ilgi gören memba suyu istasyonlarının kapasitesini artırıcı çalışmalara başlandığı, istasyonların çalışma saatlerinde değişikliğe gid
3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü
Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.
|