Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 15:57 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Makedonya
Türk Telekom
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Hollanda
Cinsellik
Magazin
Süper Marketler
İşsizlik
Add to Google
27 Mayıs 2008 Salı 20:46 Toplum

Bu yaz 'susuz' kalmak yok muş: İSKİ ÖYLE DİYOR

İSKİ, rezervlerin şu anki seviyesiyle bütün yaz yetecek kadar su olduğunu belirtti.

Barajlarda doluluk oranı tehlikeli sınırlara doğru inerken, İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, vatandaşları tedbirli olma konusunda uyardı. Rezervlerin şu anki seviyesiyle bütün yaz yetecek kadar olduğunu kaydeden Mevlüt Vural, "Eğer geçen sene uygulanan tasaruf tedbirleri bu yaz da devam etmezse sıkıntı yaşanabilir" uyarısı yaptı.

İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, yaklaşan sıcak havalarla birlikte su ihtiyacının daha çok artacağına ve eldeki kaynakların tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, "2007 yılında gerek belediyelerimizin gerekse de sivil toplum kuruluşlarının göstermiş olduğu duyarlılık sayesinde çok cüzi de olsa bir tasarruf sağlandı.

O cüzi tasarruf bizi 2007 yılı Ekim ayının sonuna kadar su bitmeden, musluklarımızdan 24 saat su akarak taşıdı" dedi. Nüfus artışına bağlı olarak artan su ihtiyacına ve doğal kaynakların yetersizliğine vurgu yapan Mevlüt Vural, 1994 yıllarında 1.5 milyon civarında olan abone sayısının, bugün 4.5 milyonun üzerinde olduğunu kaydetti.

Bu artışa rağmen İSKİ'nin bütün kaynakları değerlendirdiğini belirten Vural, "İstanbul, etrafında nehirler olan, bir Kızılırmak, bir Yeşilırmak ya da Fırat olan bir şehir değil. Su açısından da zengin bir şehir değil ama su fakiri de değil. Abone sayısı her yıl Anadolu'dan gelen göçlerle hızla artıyor.

İstanbul bunu kaldıracak boyutta değil. İSKİ Genel Müdürlüğü, bütün bu olumsuzluklara rağmen İstanbul halkını susuz bırakmamak için çalışıyor. Nitekim, 1986 yılında başlanıp bir türlü bitirilemeyen Melen Çayı Projesi'nin birinci kısmını İstanbul sınırlarında Ağva'ya kadar getirdik. Ağva'dan Ömerli Barajı'na, oradan da boğaz geçiş hattıyla bu suyu Avrupa yakasına kadar ulaştırmış durumdayız. Bu çalışmaları yapmamış olsaydık, İstanbul'un su rezervleri bugünkü değerlerinin çok çok altında olurdu" diye konuştu.

350 milyon metreküp civarında su rezervi bulunduğunu da sözlerine ekleyen İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, "Bu su, hiç yağmur yağmasa bile bizi Eylül ayının sonuna kadar götürür. Ama İstanbul halkı musluklarından 24 saat su akmasını istiyorsa bu rezervleri çok dikkatli ve sağlıklı bir şekilde kullanmalı. İstanbul gelecekte çok daha fazla suya ihtiyaç duyacak ve bugün altın gibi korumaya çalıştığımız değerlerimiz, belki altındfan da kıymetli hale gelecek" şeklinde konuştu.

Su kesintisi olmayacağı müjdesi de veren Mevlüt Vural, bunun sağlanması için tasarrufun şart olduğunu vurguladı. Vural, "İstanbul'lu bu yaz susuz kalmayacak. Halkımız bu çağrılarımıza kulak verirse, bu sene de su kesintisine gitmeden, musluklarımızdan 24 saat su akarak hizmet vermeye devam edeceğiz.

Su kesintisi olmayacağını buradan ilan ediyorum ama, halkımızdan da bu çağrılarımıza kulak vermesini bekliyorum" dedi. Melen Projesi'nin 2009 yılının sonlarına doğru, en geç 2010 yılının başında bitirileceğini de sözlerine ekleyen İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, "Melen'in ikinci hattının gelmesi halinde bugün birinci kısımdan gelen suyun iki katı bir su daha gelecek.

Melen Barajı da bittiği zaman, İstanbul beklediğimiz suya kavuşmuş olacak. Melen gelse dahi, bütün barajlarımız dolu olsa dahi, her vatandaşımız, adı, cinsi, cibilliyeti ne olursa olsun herkes, sahip olduğu suyu optimum şekilde tasarruflu olarak kullanmak zorundadır" açıklamalarında bulundu.

İlgili Başlıklar:
Su Kuraklık Sorunları (145 haber)
İSKİ (47 haber)

Kaynak: İHA





Kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana, İngiltere Parlamentosu'ndaki konuşması nedeniyle hakkında 5 yıl hapis istemiyle açılan davada yargılanmaya başladı.

İTÜ Maçka Kampusu'nda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 4 öğrenci yaralanırken, birinin durumunun ciddi olduğu öğrenildi. 10 KİŞİ GÖZALTINDA.

Ergenekon davasında savunmasını yapan tutuklu sanık Emek, 'Şehit ve gazi ailelerinin dramını görmüş bir gazinin, terör örgütü üyesi olmayacağını görmenizi istiyorum' dedi.

Eskişehir'de, kendilerine polis süsü vererek kelepçe taktıkları 2 şahsın cep telefonlarını gasp ettikleri iddia edilen 4 zanlı yakalandı.

Tartışma sürerken esrarengiz patlamada ölen 3 kişiden, FOTOĞRAFTAKİ GENÇLER 18 yaşındaki Özgür Ataş ve 32 yaşındaki Ömer Bilgiç toprağa veriliyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde eylem yapmak üzere Türkiye'ye giriş yapan 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam