Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 13:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Süper Marketler
İşsizlik
Özürlü Haberleri
Zafer Çağlayan
Kredi Kartlarıyla İlgili Haberler
Borsa Endeksi
Latin Amerika
Asker
Yayıncılık Dünyası
Yayıncılık Sektörü
Add to Google
28 Mayıs 2008 Çarşamba 13:15 Toplum

Ne olacak şimdi? DERS KİTAPLARININ MEB TARAFINDAN BELİRLENMESİNE İPTAL

Anayasa Mahkemesi, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda değişiklik yapan 5005 sayılı Kanun'un, ''ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulacak kitaplardan sadece 'ders kitaplarının' Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) belirlenmesini'' öngören hükmünü iptal etti.

CHP, 5005 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Anayasa Mahkemesi, Kanunun 2. maddesiyle değiştirilen 1739 sayılı Yasanın 55. maddesinin, ''İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okutulacak ders kitapları, Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenir'' şeklindeki hükmü iptal etti. Yüksek mahkeme, okullarda okutulacak kitaplardan sadece ders kitaplarının MEB tarafından belirlenmesini, Anayasa'nın ''Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi'' başlıklı 42. maddesindeki, ''eğitim ve öğretimin, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılacağına'' ilişkin hükmüne aykırı buldu. Yüksek mahkeme, MEB'in sorumluluğunun okullarda kullanılacak tüm araç ve gereçleri kapsadığına işaret etti.

Bu hükmün iptali, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak 6 ay sonra yürürlüğe girecek.

1739 sayılı Kanun'un değiştirilen 55. maddesi, ''ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulacak tüm kitapların MEB tarafından tespit edilmesini, MEB tarafından belirlenmeyen hiç bir kitap ve eğitim aracının okullarda kullanılamayacağını, resmi kurum ve kuruluşların dışındaki kişi veya kuruluşlarca hazırlanan kitap ve eğitim araçlarından, MEB tarafından tavsiye edilmeyenlerin öğrencilere aldırılamayacağını '' öngörüyordu.

İlgili Başlıklar:
Anayasa Mahkemesi (215 haber)
Eğitim Haberleri (418 haber)
Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı (75 haber)





Yorumlar
Ayhan Güngör - 28.05.2008 15:30
klasik bir nethaber başlığı... haberi dikkatlice okursak; ders kitaplarının MEB tarafından belirlenmesinin iptal edilmediği; ('sadece' okutulacak ders kitaplarını MEB belirler) hükmünün iptal edildiğini anlıyoruz. yani MEB'in sorumluluğu genişletilerek, ders kitapları ve "okullarda kullanılacak tüm araç ve gereçleri"ni de kapsıyor. o yüzden başlık ve haber uyumsuz.

AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Meral Özdağ'ın eşi Hüseyin Özdağ'ın aracına molotofkokteylli saldırı gerçekleştirildi.

Ardahan’dan Trabzon’a mahkum nakli yapan askeri araç Artvin’in Şavşat ilçesi Yavuzköy mevkinde yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı.

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle memurlara bir dizi yeni hak verilmesi planlanıyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sorunun cevabını bulmak için inceleme başlattı.

ABD’de yapılan bir araştırma, bu sistemin de hem konuşanı, hem de otomobildeki diğer kişileri tehlikeye attığını ortaya koyuyor.

Peker, gazetecilere böyle seslendi: 'Eşim birazdan burada olacak. İnanmıyorsanız hastaneye götürüp muayene ettirin'...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam