|
|
29 Mayıs 2008 Perşembe 11:58
|
Toplum
|
Genelkurmay, Yunan Genelkurmay başkanının Türkiye'de bulunuş nedeniyle ilgili olarak bir BİLGİ NOTU yayınladı
BULUNUŞ NEDENİ: Karşılıklı güven artırıcı önlemler geliştirmek
YUNANİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI'NIN TÜRKİYE ZİYARETİ
Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dimitrios Graspas'ın ziyareti esnasında, iki ülke arasındaki Güven Artırıcı Önlemlerin (GAÖ) etkinliğini artırma yollarının ele alındığını bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Graspas'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın daveti üzerine ve mevcut ''Güven Artırıcı Önlemler'' çerçevesinde, iki ülke arasındaki askeri ilişkileri geliştirmek maksadıyla 25-28 Mayıs 2008 tarihleri arasında Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunduğu hatırlatıldı.
Bilgi notunda, ziyaret esnasındaki toplantılarda özellikle; ''Güven Artırıcı Önlemler''in uygulama bağlamında gözden geçirilmesi, değerlendirilmesi ve etkinliklerini artırma yollarının ortaya konulması, iki ülke Dışişleri Bakanları tarafından duyurulan yeni önlemlerin uygulama esasları, güvenlik ortamı ve istikrarı etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi ile Balkanlar ve Orta Doğu'daki mevcut güvenlik durumu konularının ele alındığı bildirildi.
Çantadan 8.8 kg patlayıcı çıktı.
TSK, evli olmasına rağmen bir başka kadınla da birlikte yaşayan üsteğmene göz yummadı ve ordudan attı.
Istanbul- Ankara seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi dün Bilecik'in Osmaneli ilçesi Selçuk köyü yakınlarında duble yol çalışması sırasında demiryoluna düşen kayaya çarptı.
Edebiyatçı ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
... DİKKAT ÇEKTİ... DİKKAT ÇEKTİ...
Genelkurmay, 4 Ekim'den bu yana altıncı kez Hakurk'un vurulduğunu ve 31 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.
|