|
|
30 Mayıs 2008 Cuma 17:31
|
Toplum
|
Türkiye'nin BEŞİNCİ BÜYÜK gölü de gidici... İznik gölü BUHARLAŞIYOR
Uzmanlar, küresel ısınmamanın özellikle tatlı su kaynaklarını yok edeceğini vurguladı. İznik ovasına gölden basılan suyun bile buharlaşma miktarını bulmadığı ifade edildi.
Küresel ısınma İznik Göl'ünü de vuracak. Aşırı sıcaklar sebebiyle göldeki buharlaşma yıllık 70 milyon metreküp olarak belirlendi. Uzmanlar, gelecek 20 yıl içerisinde İznik Göl'ünün tıpkı geçtiğimiz yıllarda kuraklıktan etkilenen Beyşehir Göl'ü gibi olacağını söyledi.
Uzmanlar, 500 milyon metreküp su hacmine sahip İznik Göl'ünün tatlı su olduğu için buharlaşmanın tuzlu suya göre daha fazla olacağına dikkat çekerken, aşırı sıcaklar yüzünden yılda İznik Göl'ünde 70 milyon metreküp suyun buhar olup havaya karıştığını belirtti.
İlk etapta şuursuzca yapılan tarımın önüne geçilmesi gerektiğini savunan uzmanlar, "İznik Göl'ünü besleyen dereler kurumak üzere. Dere yatakları yüzlerce zirai ilaç poşeti ile dolu. Gölde yaşayan canlılar bu yüzden ölmekte. Gölün oksijeni de bitmekte. Durum vahim" dedi.
Marmara bölgesinin güneydoğusunda, Bursa ili sınırları içerisinde bulunan İznik Gölü, Türkiye'nin 5. büyük gölü.
AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Meral Özdağ'ın eşi Hüseyin Özdağ'ın aracına molotofkokteylli saldırı gerçekleştirildi.
Ardahan’dan Trabzon’a mahkum nakli yapan askeri araç Artvin’in Şavşat ilçesi Yavuzköy mevkinde yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı.
Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle memurlara bir dizi yeni hak verilmesi planlanıyor.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sorunun cevabını bulmak için inceleme başlattı.
ABD’de yapılan bir araştırma, bu sistemin de hem konuşanı, hem de otomobildeki diğer kişileri tehlikeye attığını ortaya koyuyor.
Peker, gazetecilere böyle seslendi: 'Eşim birazdan burada olacak. İnanmıyorsanız hastaneye götürüp muayene ettirin'...
|