türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 17:36 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Osman Pamukoğlu
Siyasi partiler
Şafak Sezer
Cem Özer
Beyaz Eşya Pazarı
Arçelik
Bakanlar ve Bakanlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Add to Google

10 Haziran 2008 Salı 07:03 Toplum

Anayasa Mahkemesi türbanı iptal edince Van'da türbanlıların üniversite servisine binmesi de yasaklandı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde daha önce derslere girerken türbanlarını çıkarmaları istenen kız öğrenciler, bu kez kampusa sokulmadı.

Servis araçlarını durduran güvenlik görevlileri türbanlıları dışarı çıkarıp başlarını açmalarını istedi. Bazı kız öğrenciler sinir krizi geçirip ağladı.

SABAH gazetesinin haberi:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Anayasa Mahkemesi'nin türban yasasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararının ardından, türbanlı öğrencilerin kampus alanına girmesini yasakladı. Daha önce sadece derslere girerken türbanlarını çıkarmaları istenen kız öğrenciler, dün kampus girişinde güvenlik görevlileri tarafından türbanlarını çıkarmaları için araçlardan indirildi. Öğrencilerden bazıları sinir krizi geçirirken, bazıları ise araçtan inmeden başını açtı. Bunun üzerine bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler rektörlük önünde oturma eylemi yaptı. Grup, olaysız şekilde dağıldı.

İlgili Başlıklar:
Türban Sorunu (382 haber)
Üniversiteler (290 haber)
Van (40 haber)





Yorumlar
Fatma Y - 10.06.2008 10:10
Ya basini ac ya da cahil kal bu ne bicim bir anlayistir. Genc kizlarimiz hem inancini yasdayip hem okuyamiyorlar. Laiklik bu mudur? Esitlik bu mudur? Dusunce ozgurlugu bu mudur?
Sinan Altıner - 10.06.2008 08:39
Yuh artık yahu. Bu ne ya. Nazi Almanyasına döndük iyice!!! Kedni insanımıza yaptığımız bu işkence nedir? Bırakın kardeşçe yaşayalım. Çekin elinizi milletin üstünden? Maraşta 2 fransız askerini bacılarının başörtüsünü almak istedikleri için gözünü kırpmadan püskürttükten sonra ve milli mücadelenin simgeleri olduktan sonra kendi kendimize yapılanlara bakın! Yazık yazık başka birşey demiyorum. Başörtüsü bu ülkenin bir gerçeğidir. Hazmedilemeyecek birşey yoktur. Atatürk'ümüzün bile annesi, hanımı ve kızı kapalıydı. Bütün bunlar hep Milli Şef İsmet İnönünün icraatleridir. Yazıklar olsun. Ülkeyi getirdiğiniz noktaya bakın!!!

Şırnak dağlık kırsalında güvenlik güçleri ve PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Kahramanmaraş'ın dünyaca ünlü dondurma markası Mado'nun Gaziantep yolu üzerinde bulunan tesisi bal arılarının akınına uğradı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser Mehmet F.Ç, tanıdığı kokain satıcılarından tehditle para aldığı iddiasıyla tutuklandı.

Ramazan ayında sigara içtiği için bir dolmuş şoförü tarafından darp edildiğini ileri süren Ankara Barosu avukatlarından Erdal Güzel'in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

Başkent'te kazı yapan belediye ekipleri bir çuval içinde çok sayıda mermi ve 6 adet bomba atar mermisi buldu.

Balıkesir'in Edremit ilçesi Altınouk beldesinde, dedikodu yaptıklarını öne sürdüğü 2 kişiyi silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam