Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 13:18 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Hollanda
Cinsellik
Magazin
Süper Marketler
İşsizlik
Özürlü Haberleri
Zafer Çağlayan
Kredi Kartlarıyla İlgili Haberler
Borsa Endeksi
Add to Google
11 Haziran 2008 Çarşamba 11:08 Toplum

Vali yardımcısı, bankaya karşı açtığı davayı kazandı: Hesap işletim ücreti ödemeyin

Kendisinden 'hesap işletim ücreti' adıyla para kestiği için bankasına dava açan Yalıova Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, hukuk mücadelesini kazandı. Karar emsal niteliğinde

Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, bankaların vadeli ve vadesiz hesap sahiplerinden ‘Hesap işletim ücreti’ adı altında aldıkları ücretin ‘yasal dayanağının bulunmadığını’ mahkeme kararıyla belgeledi. Özdikici’nin kazandığı bu davanın emsal olarak gösterilebileceği bildirildi.

Yalova’da Vali Yardımcılığı yapan Şakir Özdikici, bankalar tarafından tüm vadeli ve vadesiz hesaplardan kesilen ‘Hesap işletim ücreti’nin yasal dayanağı bulunmadığını savundu. Bir banka şubesinini, vadeli ve vadesiz iki hesabından 42 YTL'yi bilgisi dışında aldığını söyleyen Özdikici, Yalova İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na yazılı başvuruda bulundu. Vali Yardımcısı Özdikici, oluşturulan hakem heyetinin, bankanın uyguladığı hesap işletim ücretinin iptaline ve kesilen paranın iadesine karar verdiğini açıkladı.

Bu karar üzerine bankanın, Yalova Tüketici Mahkemesi görevini yürüten Yalova 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itirazda bulunduğunu belirten Özdikici, bu mahkemenin de, 7 Mayıs tarihinde itirazın reddine karar verdiğini açıkladı.

İlgili Başlıklar:
Bankacılık (362 haber)
Mahkeme Kararları (415 haber)






AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Meral Özdağ'ın eşi Hüseyin Özdağ'ın aracına molotofkokteylli saldırı gerçekleştirildi.

Ardahan’dan Trabzon’a mahkum nakli yapan askeri araç Artvin’in Şavşat ilçesi Yavuzköy mevkinde yoldan çıkarak uçuruma yuvarlandı.

Devlet Memurları Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle memurlara bir dizi yeni hak verilmesi planlanıyor.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sorunun cevabını bulmak için inceleme başlattı.

ABD’de yapılan bir araştırma, bu sistemin de hem konuşanı, hem de otomobildeki diğer kişileri tehlikeye attığını ortaya koyuyor.

Peker, gazetecilere böyle seslendi: 'Eşim birazdan burada olacak. İnanmıyorsanız hastaneye götürüp muayene ettirin'...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam