|
|
12 Haziran 2008 Perşembe 14:06
|
Toplum
|
Yeşil kart sahtekarlığı yapan lösemi hastasının 7 yıl hapsi isteniyor
Adana’da, kendi yeşil kartının yıllık vizesi yapılmadığı için, aynı yaştaki yeğeni İbrahim Ceylan’a ait yeşil kartla tedavi olan lösemi hastası 17 yaşındaki Sedat Sevim’in 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Sevim savunmasında, “Çaresizdim. Ölsemiydim” dedi.
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün hakim önüne çıkan sanıklar, suçlamaları kabul etti. Sedat Sevim, “Çok hastaydım. Yeşil kartımın vizesini yeniletmek için başvurduğumda hastalığım daha da artmıştı. Halamın oğlunun kartını alarak muayeneye gittim. Ölmemek için bunu yaptım” dedi.
Sevim’in duruşmada ayakta zor durduğunu fark eden mahkeme başkanı, “Sen bir daha duruşmalara gelme” dedi.
Çantadan 8.8 kg patlayıcı çıktı.
TSK, evli olmasına rağmen bir başka kadınla da birlikte yaşayan üsteğmene göz yummadı ve ordudan attı.
Istanbul- Ankara seferini yapan Cumhuriyet Ekspresi dün Bilecik'in Osmaneli ilçesi Selçuk köyü yakınlarında duble yol çalışması sırasında demiryoluna düşen kayaya çarptı.
Edebiyatçı ve Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
... DİKKAT ÇEKTİ... DİKKAT ÇEKTİ...
Genelkurmay, 4 Ekim'den bu yana altıncı kez Hakurk'un vurulduğunu ve 31 hedefin havadan ve karadan vurulduğunu açıkladı.
|