Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 17:28 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Makedonya
Türk Telekom
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Hollanda
Add to Google
13 Haziran 2008 Cuma 07:01 Toplum

Bunlar Hizbullah değil, hırsız: Ama bunlar da DOMUZBAĞI kullanmışlar; hem de YAŞLILARI ÖLDÜRMEK İÇİN

İstanbul’da çete vahşeti. Emniyet’in tapu operasyonunda 35 kişi gözaltına alındı. Zanlıların gösterdiği yerlerde yapılan aramada domuzbağıyla öldürülmüş üç kişinin cesedi bulundu.

AKŞAM gazetesi bu haberi manşetten verdi:

Cesetlerin tapusunu çeteye vermeyen kurbanlara ait olduğu sanılıyor

İstanbul Emniyeti’nin başlattığı tapu operasyonunun arkasından eşi benzeri görülmedik bir vahşet çıktı.

Polis, çetenin 35 adamını gözaltına alırken zanlıların gösterdiği noktalarda domuzbağı yöntemiyle öldürülmüş üç ceset bulundu. Bölgedeki ormanlık arazide arama yapan ekipler, ceset sayısının artmasından korkuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son yılların en büyük arazi ve tapu yolsuzluğu operas-yonu düzenledi. Büyük bir gizlilikle sürdürülen operasyon kapsamında harekete geçen polis, Beykoz Tapu Müdürlüğü’ne baskın yaptı. Öncelikle tapu Müdürü Gülten D.’yi makamında ‘Hakkınızda şikayet var’ diyerek gözaltına aldı. Aynı kapsamda 30’a yakın kişi de gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

ÖNCELİKLİ HEDEF YAŞLILAR

Başlangıçta her zaman rastlanacak türdeki bir çeteyle karşılaşıldığı sanılırken korkunç gerçekler bir süre sonra ortaya çıktı. Zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda tapu müdürlüklerindeki görevlilerle işbirliğine giren zanlıların özellikle yaşlı vatandaşların evlerini zorla ellerinden almak istedikleri belirlendi.

Çete üyelerinin, evlerini vermek istemeyen yaşlıları öldürerek ardından doktorlara ‘normal ölüm’ raporu hazırlatıkları iddiası tüyler ürpertti.

DOMUZ BAĞLI ÜÇ CESET

Ancak vahşetin asıl boyutu zanlıların ifadeleri doğrultusunda yapılan aramalar sonucu ortaya çıktı. Beykoz’daki ormanlık arazide arama yapan polis ekipleri

ortaya çıkan manzara karşısında şoke oldu. Domuz bağıyla bağlanarak öldürülen

üç kişinin cesedi bulundu. Cesetlerin tapusunu vermeyi kabul etmeyen ve

çete üyelerince öldürülen kişilere ait olduğu sanılıyor. Polis ceset sayısının artmasından korkuyor. Beykoz ve çevresini ablukaya alınan asayiş polisi çevrede ceset aramalarını polis köpeklerinin eşliğinde sürdürüyor.

Olayla ilgili yapılan operasyon hakkında Gasp Bürosu tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Çorlu’da ‘tapucular’ yakalanmıştı

Çorlu’da da rüşvet operasyonları peş peşe gelmişti. Mayıs ayı başında Vergi Dairesiíne düzenlenen operasyonun ardından bu kez de Tapu Sicil Müdürlüğü polis tarafından basıldı, 18 kişi gözaltına alınmıştı. Hükümet Konağı’ndaki Çorlu Tapu Sicil Müdürlüğü’ne yönelik 8 aydan bu yana süren teknik takibin ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla “Mekan” adı verilen operasyon düzenlenmiş, Tapu Sicil Müdürlüğüíne, Çorlu Belediyesi’ne ve özel bir bankanın şubesine eşzamanlı baskın yapmıştı

AKIL ALMAZ YÖNTEMLER

GözaltIna alınan şahıslar arasında doktorların da olması kafaları karıştırdı. Operasyon hakkındaki iddialar ise tüyler ürpertti.

Tapu Müdürü’nün gayrimüslim bir vatandaşın evlatlarına kalan mallarına el koymak isteyen bir çete ile işbirliği yaptığı en önemli iddia. Takibe alınan Müdür Doğantemur’un telefon kayıtlarında çete elemanları ile yaptığı görüşmeler tespit edildi.

Çete içerisinde doktorların da olduğu, çetenin, mal sahibi olan kadını öldürdüğü, çetenin doktor elemanlarının ise hazırladığı raporlarla cinayeti “normal ölüm” olarak gösteren sahte raporlar hazırladığı öne sürüldü.

Şebekenin yaşlı ve gayrimüslim vatandaşların yanına yardımcı eleman verip irtibata geçtikleri daha sonrasında ise mal varlıklarına el koydukları iddialar arasında.

İlgili Başlıklar:
Hırsızlık Haberleri (217 haber)
Çete (50 haber)






Ankara'da bazı tecavüz, cinsel saldırı ve gasp olaylarının faili olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan tenor Şahin Ö, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade verdi.

Aydın'da 49 yaşındaki adam PKK'ya katılmaya karar veren oğlunu ihbarla yakalattı.

Sedat Peker'in 8 aylık hamile olduğu iddia edilen eşi Özge Yılmaz Peker, Silivri Cezaevi'ne gelişinde kıyafeti ve duruşuyla medyaya mesaj verdi.

Avcılar'da kendilerine polis süsü veren saldırganların bir kadını kaçırması üzerine İstanbul Eniyet Müdürü Cerrah, 'Polislere kimlik sorun' dedi.

Ergenekon davasında gergin anlar yaşanırken, Mahkeme Başkanı Şengün, tutuklu sanıklardan eski polis memuru Aydın Yüksek'i salondan attı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam